​Κατηγορηματικός ήταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κ. Ρέγκλινγκ, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα του ελληνικού χρέους, μία μέρα μετά την προειδοποίησή του ότι η Αθήνα κινδυνεύει να μείνει και πάλι από ρευστότητα.

Ο κ. Ρέ��κλινγκ, μιλώντας από το Τόκιο, σημείωσε πως δύο είναι οι επιλογές για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο και αυτές είναι η παράταση των λήξεων χρέους και η διαφοροποίηση των επιτοκίων.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος του ESM επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και επεσήμανε πως οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό αποτελούν προϋπόθεση για να συμβεί αυτό.

Χαρακτήρισε μάλιστα το σχέδιο για το ασφαλιστικό «επώδυνο» για τους πολίτες, μιας και όπως είπε θα πρέπει να εγκαταλείψουν ορισμένα δικαιώματά τους.

«Η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα και αυτό ίσως πάρει δυο μήνες», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να εξετάσουν το ενδεχόμενο βοήθειας της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της αύξησης των αναγκών εξυπηρέτησης του χρέους που αναμένεται μετά το 2022.