​Την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να λύσει τον γόρδιο δεσμό του Ασφαλιστικού εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος της ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Παλεύουμε να προστατεύσουμε τις ομαδικές απολύσεις. Στόχος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με το κουαρτέτο είναι να μη γίνουν περικοπές στις κύριες συντάξεις. Στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση επιθυμεί να προστατεύσει τους νέους επιστήμονες και ταυτόχρονα να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Η πρόταση των δανειστών ήταν να κόψουμε συντάξεις και η απάντησή μας ήταν ότι αυτό δεν γίνεται», είπε.

Όσον αφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως το πρόβλημα είναι πως ορισμένοι αγρότες που έχουν μεγάλες εκτάσεις, αλλά δεν είναι πραγματικοί αγρότες, εισέπρατταν τις επιδοτήσεις και κάθονταν σε βάρος των αγροτών εκείνων που καλλιεργούν τη γη τους και θα έπρεπε να έχουν αφορολόγητο στο πετρέλαιο.

Κατήγγειλε επίσης ότι χιλιάδες αγρότες έπαιρναν επιδοτήσεις χωρίς να τις δικαιούνται και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν δε λυθεί τώρα το θέμα, δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ.

Κάλεσε τέλος του αγρότες να φύγουν από τα μπλόκα και να κάτσουν στο τραπέζι της συζήτησης με τον πρωθυπουργό.