​Θυμάστε τον Κορεάτη σύμβουλο του Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος είχε έρθει για να βοηθήσει την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις πιέσεις των δανειστών; Ε… λοιπόν, ο κ. Γκλεν Κιμ δεν έφυγε μετά την αποπομπή του κ. Βαρουφάκη, αλλά συνεχίζει να… συμβουλεύει τον Ε. Τσακαλώτο και να ζητά μάλιστα αμοιβή, ύψους 130.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, φέρεται να γκρινιάζει κιόλας γιατί ακόμα δεν του έχουν καταβληθεί τα χρήματα και περιμένει να πληρωθεί για το σύνολο των υπηρεσιών του και στο νυν και στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, ο ξακουστός κύριος Κιμ, θα αποκτήσει και νέες αρμοδιότητες, όπως είναι η σύσταση και η οργάνωση του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, αλλά και η εποπτεία της νέας οργάνωσης του ΤΧΣ. Φέρεται μάλιστα να προτείνει λύσει για τα κόκκινα δάνεια, αλλά και να προσφέρει μια σειρά από άλλες συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Πάντως, ο κ. Κιμ, παρά τον όγκο εργασίας του, δεν μένει στην Αθήνα, αλλά πηγαινοέρχεται Αθήνα – Λονδίνο ή όπου αλλού του πει ο κ. Τσακαλώτος, ενώ τα έξοδα παραμονής και τα εισιτήρια τα καλύπτει φυσικά το υπουργείο Οικονομικών.