​Στις 18:30 το απόγευμα, κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση θα παραταχθούν σε θέσεις μάχης στη Βουλή, καθώς ξεκινά η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το ασφαλιστικό, όπου Α. Τσίπρας και Κ. Μητσοτάκης θα διασταυρώσουν για πρώτη φορά τα ξίφη τους.

Η συζήτηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα διεξαχθεί στον απόηχο της σκληρής επίθεσης που εξαπέλυσε εναντίον του Κ. Μητσοτάκη, ο Α. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για ��ον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την Κυριακή, στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο.

Για τον κ. Μητσοτάκη θα είναι η πρώτη του εμφάνιση ως αρχηγός της ΝΔ και αναμένεται να δώσει και το στίγμα της αντιπολιτευτικής του τακτικής.

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνεχίσει επιθετικά, επιρρίπτοντας ευθύνες στη ΝΔ για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, ενώ θα καλέσει τον αρχηγό της να πάρει σαφή θέση για το ασφαλιστικό.

Και όλα αυτά, την ώρα που δεκάδες επαγγελματικοί κλάδοι, όπως οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες β��ίσκονται στα κάγκελα με την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.