Την ύπαρξη κάποιων «που κρύβονται πίσω από τους αγρότες» και προκαλούν επεισόδια κατήγγειλε ο Αναστάσιος Πετρόπουλος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό» στο STAR.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης πρόκειται για «κύκλους που "ερωτοτροπούν" με την ανωμαλία και προκαλούν διαρκώς αναταραχή» και δεν έχουν σχέση με τα πολιτικά κόμματα της χώρας ούτε τους επιστημονικούς φορείς.

«Πως αλλιώς θα εξηγούσατε τον εγκλεισμό επί 12 ώρες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κομοτηνή από στοιχεία τα οποία ξέρουμε τι προέλευση είχαν; Δεν μιλάω για όλον τον κόσμο που ήταν εκεί, μιλάω για αυτούς που κατηύθυναν τις δράσεις. Υπάρχει μία συμπεριφορά που προκαλεί ταλαιπωρία στο κοινό, καταστρέφει την οικονομία και πλήττει τον τουρισμό. Κάποιοι εμποδίζουν τον διάλογο» τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση επιδιώκει διάλογο με τους αγρότες και τις επαγγελματικές ομάδες.

Παράλληλα, με αφορμή τον 1 χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τις υποσχέσεις που είχε δώσει η κυβέρνηση πριν τις εκλογές, είπε: «Ήταν υποσχέσεις που προϋπέθεταν την ανατροπή των δεσμεύσεων που εξαρτούσαν τη χώρα από ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης. Δεν επετεύχθη ο στόχος. Επομένως δεν ήταν δυνατό να προχωρήσουμε στον δικό μας σχεδιασμό που προέβλεπε διαγραφή ενός μέρους του χρέους, 13η σύνταξη, κλπ».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι «η ΝΔ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ» και «δεν κάνει ούτε θα κάνει τυφλή αντιπολίτευση» ωστόσο επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας πως «με την ανεύθυνη την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εκτροχιάστηκε η οικονομία».

121015163522_2995.jpg
«Το αποτέλεσμα της ανεύθυνης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της ακύρωσης των μεταρρυθμίσεων είναι 7% του ΑΕΠ, εκ των οποίων 3,2 δισ. ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ τα έφερε στο ασφαλιστικό» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας είχε μεταρρυθμιστεί και δεν χρειαζόταν νέα μεταρρύθμιση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι πρόσθεσε τις μειώσεις τις συντάξεις και τις αυξήσεις στις εισφορές, ενώ «αν συνέχιζε το δικό μας σύστημα δεν θα χρειαζόταν μείωση ούτε ενός ευρώ».

Ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι ο ίδιος είχε συμφωνήσει με την τρόικα για την ύπαρξη τριών ξεχωριστών ταμείων, μεταξύ των οποίων και ο ΟΓΑ, και πρόσθεσε: «Με εκπλήσσει που βγαίνει και μιλά για ενοποίηση όλων των ταμείων ο υπουργός και το πασάρει ως αριστερή πολιτική. Θα αποτύχει και κάνει κακό και στους επιστήμονες και στους αγρότες αυτό το ασφαλιστικό». Παράλληλα, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να υπάρχει σχέδιο μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού χωρίς αναλογιστική μελέτη και είπε στον υφυπουργό: «Χαλάτε την ελληνική κοινωνία. Αυτό που κάνετε είναι στρέβλωση μιας χώρας που πρέπει να εξελιχθεί μέσα στην ευρωπαϊκή κοινότητα».

Απαντώντας στο τελευταίο, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε πως θα υπάρξει αναλογιστική μελέτη όταν το νομοσχέδιο έρθει στη Βουλή.