«Επιθυμούμε το διάλογο με τους αγρότες και είμαστε πρόθυμοι να πάμε σε όποιο μπλόκο θέλουμε και να τους ενημερώσουμε, αρκεί να διασφαλίζονται οι συνθήκες διαλόγου» δήλωσε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την κύρωση από την Ελλάδα της κοινοτικής οδηγίας Solvency ΙΙ* για την ιδιωτική ασφάλιση.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν φορολογεί τους αγρότες με τεκμαρτό τρόπο αλλά με λογιστικό «δηλαδή έσοδα μείον έξοδα και στα έξοδα περιλαμβάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές» και επεσήμανε ότι έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης οι αγρότες καθώς «δεν αλλάζει τίποτα από όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα».
«Το μόνο που αλλάζει είναι η αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 20% και στο 26%, με διάταξη» ξεκαθάρισε ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος προς υπεράσπισή του είπε ότι το συγκεκριμένο μέτρο «το ψήφισαν το καλοκαίρι 221 βουλευτές»!
Όσον αφορά την κοινοτική οδηγία, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή στο σύνολό της και στα άρθρα.
* Το Solvency II είναι η κοινοτική οδηγία που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την 1/1/2016 και εισάγει νέες αυστηρές ρυθμίσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια των ασφαλιστικών εταιριών και κυρώνεται από την χώρα μας με καθυστέρηση, καθώς το σχετικό σχέδιο νόμου εισήχθη την περασμένη Δευτέρα για συζήτηση και ψήφιση από την Βουλή.