«Έχουμε την ατυχία να μας κυβερνούν άνθρωποι οι οποίοι, είτε δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, είτε τα έχουν βρει όλα έτοιμα στη ζωή τους. Άρα, χρειάζεται λίγος σεβασμός στους ανθρώπους που έχουν σπουδάσει, έχουν δουλέψει και έχουν δημιουργήσει» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου για το«κίνημα της γραβάτας» και το πόσο κοστίζουν σε κάποιους «μεγαλοδικηγόρους». ​

Ο κ, Θεοδωράκης συναντήθηκε σήμερα ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του Ποταμιού (μαζί με την Αθηνά Δρέττα και τον Γιώργο Αμυρά) με εκπροσώπους και προέδρους επιστημονικών φορέων για να συζητήσουν το επερχόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «δεν είμαστε μια χώρα συνταξιούχων και δημοσιών υπαλλήλων και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί όταν βάλουμε εναντίον των επιστημόνων μας, των δικηγόρων, των γιατρών, των οικονομολόγων, των τεχνικών».

Υπογράμμισε επίσης ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει να μιλά ανοιχτά, και ότι «εάν υπάρξει, μια ελάχιστη διάθεση από τη�� πλευρά της κυβέρνησης, για σοβαρή συζήτηση χωρίς αυτά τα υπερβολικά νούμερα που θέτει ο κ. Κατρούγκαλος, μπορεί να βρεθεί λύση».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, δήλωσε από την πλευρά των Μηχανικών ότι «μια ελληνική κοινωνία χωρίς καθόλου επιστήμονες δεν μπορεί να προχωρήσει και να ζήσει» ενώ ο Μιχάλης Βλασταράκος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, επισήμανε ότι «οι υπερβολικές εισφορές στέλνουν και τους αυτοαπασχολούμενους στην ανεργία, στην μετανάστευση, στην έξοδο από το επάγγελμα».

​​​​​​