Συνάντηση σε καλό κλίμα με τον Νίκο Αναστασιάδη είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο.

«Είχα την ευκαιρία, σήμερα, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψής μου, στην Κύπρο, με τη νέα μου ιδιότητα, να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλό μου φίλο, Νίκο Αναστασιάδη» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά το τέλος τη�� συνάντησης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα με τον κ. Μητσοτάκη να επισημαίνει για άλλη μία φορά «την αμέριστη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προσπάθειες του Προέδρου και όλου του κυπριακού λαού, για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό ζήτημα».

Παράλληλα, συνεχάρη τον κ. Αναστασιάδη για το γεγονός ότι η Κύπρος εξέρχεται του Μνημονίου: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και ζητήματα οικονομικού ενδιαφέροντος. Εξέφρασα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τα συγχαρητήριά μου για το γεγονός ότι η Κύπρος εξέρχεται του μνημονίου, εντός των επόμενων δύο μηνών. Και είχαμε, για άλλη μια φορά, την ευκαιρία να επαναλάβουμε πόσο σημαντικές είναι οι ουσιαστικές, διαρθρωτικ��ς μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βάζουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Πόσο σημαντικές είναι σε όλη την προσπάθεια εξόδου από τους μνημονιακούς περιορισμούς».

«Συζητήσαμε, επίσης, και τις γενικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Είχα την ευκαιρία να εκφράσω στον Πρόεδρο την έντονη ανησυχία μου για τις εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Και να επισημάνω το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα, η Τουρκία δεν φαίνεται να τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως προς την ανάγκη περιορισμού των μετανασ��ευτικών–προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς το Αιγαίο» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, ευχόμενος καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον κ. Αναστασιάδη «στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχει μπροστά του».