Βελτιωτικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό υπέρ των ηλικιακά νεώτερων και πλέον αδύναμων κατηγοριών ελεύθερων επαγγελματιών κατέθεσε η κυβέρνηση στην συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος, με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γ. Στασινό, τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Β. Αλεξανδρή και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μ. Βλασταράκο.

fotoss.jpg

fotoss2.jpg

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στους προέδρους των επιστημονικών φορέων, την σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει όσο το δυνατόν τους νεότερους, καθώς και τους μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, έτσι ώστε το Ασφαλιστικό Σύστημα, που οδηγήθηκε σε κρίση μετά από συστηματική λεηλασία, κακοδιαχείριση και ανισότητες, να καταστεί, όχι μόνο βιώσιμο, αλλά και κοινωνικά δίκαιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους φορείς να καταθέσουν τις απόψεις και τις δικές τους προτάσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι παρεμβάσεις έχουν ως εξής:

pinakas1.jpg
pinakas2.jpg

pinakas3.jpg
«Η κυβέρνηση κρατάει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με όλους τους κοινωνικούς φορείς και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις μέσα από ουσιαστικό και ειλικρινή κοινωνικό διάλογο» διαμηνύουν πηγές του Μαξίμου.
Δείτε επίσης: