​Νέο μνημόνιο -το τέταρτο στη σειρά- εξυφαίνουν για την Ελλάδα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγους μόνο μήνες μετά την ταραχώδη ψήφιση του τρίτου προγράμματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Real News”, η κεντρική ιδέα του σχεδίου είναι ότι θα επιστρέψει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με χρηματοδοτικό πακέτο 8-10 δισ. ευρώ, γεγονός που θα υποχρεώσει την Αθήνα να υπογράψει συμπληρωματικό μνημόνιο (Memorandum of Understanding), αφού προηγουμένως θα έχει αποδεχθεί επιπρόσθετα μέτρα άνω των 9 δισ. ευρώ για την περίοδο μέχρι το 2019 και επαχθή λύση στο ασφαλιστικό, προκειμένου να πάρει την αναδιάρθρωση του χρέους, με την προϋπόθεση ότι θα έχει κλειδώσει η συμφωνία με το Βερολίνο για τους όρους της ρύθμισης, ώστε να είναι βιώσιμο (σσ το ασφαλιστικό), όπως απαιτεί η Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη συνάντηση που είχε πρόσφατα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο ο διεθνής οργανισμός θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Για να ικανοποιηθούν η Γερμανία και οι άλλες σκληροπυρηνικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζητούν σκληρή γραμμή για την Ελλάδα, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ έθεσε το πλαίσιο του σχεδίου, που περιλαμβάνει ελάχιστες δεσμεύσεις, αλλά πολλές απαιτήσεις.

Δείτε επίσης:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Στα χέρια του Πολ Τόμσεν είναι ξανά η τύχη της Ελλάδας

Έγγρ��φο ΦΩΤΙΑ αποκαλύπτει συνεργασία Τόμσεν – Σόιμπλε για να επιβάλουν νέα μέτρα στην Ελλάδα

Δίνει πόνο το Twitter με το hashtag #1_xronos_syriza: Σπαρταριστά tweets και memes