​Νέα σκληρή επίθεση εναντίον της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη προσωπικά εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τους διορισμούς φίλων και συγγενών στελεχών του κόμματος.

Με τίτλο «Αιδώς Αργείοι», ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για διορισμούς επί κυβέρνησης Σαμαρά και ειδικά επί της τρικομματικής του 2012 με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση της κομματικής της πελατείας.

Μάλιστα καλεί τον Κ. Μητσοτάκη να απολογηθεί για τα πεπραγμένα της ΝΔ και να απαντήσει στο δημοσίευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Τα ντοκουμέντα σχετικά με τον τρόπο που διαχειριζόταν τον κρατικό μηχανισμό η κυβέρνηση Σαμαρά που έρχεται ξανά στη δημοσιότητα με το ρεπορτάζ της "Εφημερίδας των Συντακτών" (25/1) είναι αποκαλυπτικά για το πώς εννοεί στην πράξη-και όχι στα ωραία λόγια-την αξιοκρατία και τη διαφάνεια το παλιό πολιτικό κατεστημένο.

Το σύστημα "4-2-1" της τρικομματικής κυβέρνησης του 2012 με το οποίο τοποθετούνταν τα κομματικά στελέχη στις διοικήσεις των οργανισμών του Δημοσίου καταδεικνύει τη στελέχωση του κράτους με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση της κομματικής τους πελατείας. Το μοναδικό "4-2-1", ένας πολύπλοκος μηχανισμός που είχε κριτήρια εκλογικών ποσοστών, κριτήρια γεωγραφικά, κριτήρια προσωπικών δικτυώσεων, αποσαφηνίζει το πως είχαν κάνει το ρουσφέτι επιστήμη.

Θα απολογηθεί η νέα ηγεσία της ΝΔ για τα πεπραγμένα της; Θα απαντήσουν αναφορικά με το δημοσίευμα και τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τώρα παριστάνουν τους κήρυκες της αξιοκρατίας;

Το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας της Δημόσιας Διοίκησης που έρχεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή θα αποτελέσει μια ακόμα δοκιμασία για τους αυτόκλητους υπερασπιστές της αξιοκρατίας. Θα το στηρίξουν»;