​Στο μπλόκο του Μαραθιά στην ��λεία, βρέθηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ώστε να συναντηθεί με τους αγρότες.

Ο κ. Θεοδωράκης, αφού άκουσε τους συγκεντρωμένους, παρουσίασε τις προτάσεις του Ποταμιού για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά και για τη μείωση του κομματικού κράτους, που όπως είπε «κλέβει λεφτά από την κοινωνία».

Όπως είπε, οι βουλευτές του κόμματός του θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα των παραγωγών, καθώς, όπως του εξήγησαν, οι αγρότες δεν επιδιώκουν να μη φορολογούνται και να μην πληρώνουν τις ��σφαλιστικές τους εισφορές.

Εκτόξευσε μάλιστα τα πυρά του εναντίον της κυβέρνησης, καλώντας την να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να ακούσει τις φωνές των ανθρώπων που παράγουν και όχι των κομματικώ�� υπαλλήλων.

«Είχα την ευκαιρία ερχόμενος προς τα εδώ, να σταματήσω και να μιλήσω με αγρότες σε δυο τρία σημεία του νομού. Και θα πρέπει να πω - επειδή υπάρχει και παραφιλολογία στην Αθήνα - εδώ μιλάμε για παραγωγούς, οι οποίοι παράγουν, δεν παράγουν για να επιδοτούνται, παράγουν, τρέφουν τα σπίτια μας, τα τραπέζια μας», είπε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε:

«Μίλησα λοιπόν με τους παραγωγούς, μου είπαν τις απόψεις τους και να σας πω κάτι. Τους είδα πολύ προσγειωμένους στις απαιτήσεις τους. Αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι να ξεφύγουν από το σύστημα, να μη φορολογούνται, να μη πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, αλλά να γίνουν τα πράγματα λογικά έτσι ώστε να μπορούν και αυτοί να θρέφουν τις οικογένειες τους. Στη Βουλή θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του παραγωγού να μείνει στην περιφέρειά του, να παράγει και να ζει με τον ιδρώτα του».

Ερωτηθείς μάλιστα για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα στην πολιτική μας ζωή, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε:

«Τα πράγματα είναι δύσκολα πολιτικά. Υπάρχουν πολλές αδυναμίες αυτή τη στιγμή. Δεν θέλω να βρω την ευκαιρία να επιτεθώ στην κυβέρνηση, αλλά νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, να μιλήσει με τους ανθρώπους που παράγουν, που δημιουργούν και να ακούσουν πιο πολύ της φωνή τους παρά να ακούει τις φωνές των κομματικών υπαλλήλων που απ’ ότι φαίνεται αυτοί την καθοδηγούν».