​«Αν δεν ολοκληρωθεί ή καθυστερήσει η αξιολόγηση, ελλοχεύει ο κίνδυνος του Grexit», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Δεν είναι μόνο το Ασφαλιστικό, είναι και τα Εργασιακά, σειρά νομοσχεδίων και πολλοί εφαρμοστικοί νόμοι, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση», συνέχισε ο κ. Λεβέντης και ερωτηθείς αν θα στηρίξει το ασφαλιστικό, απάντησε:

«Από την Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσουμε, το είπα και στον κ. Κατρούγκαλο ότι το πλαφόν πρέπει να είναι στα 1.500 ευρώ και όχι στις 3.000 που προτείνεται στο σχέδιο».

Μάλιστα έθεσε δύο ακόμα προϋποθέσεις για την εξυγίανση και βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, όπως το να μπει «κόφτης» βάσει εισοδηματικών κριτηρίων για πάνω από 3.000 και να σταματήσουν οι συντάξεις των βουλευτών.

Ο Β. Λεβέντης, σημείωσε επίσης ότι δεν πρέπει να πάει η χώρα σε εκλογές τώρα αν δεν ψηφιστούν τα απαραίτητα μέτρα, μεταξύ των οποίων και το Ασφαλιστικό.

«Όποιος πάει τη χώρα σε εκλογές τώρα, θα έχει την ευθύνη για το ότι δεν θα πάει η χώρα σε αξιολόγηση, αλλά θα έρθει και το Grexit. Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, θα πρέπει να εφαρμόσει χειρότερα μέτρα από αυτά που συζητιούνται τώρα», είπε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της οικουμενικής, επανέλαβε ότι «μία κυβέρνηση δεν μπορεί να στηρίξει αυτά τα μέτρα. Οι ξένοι απαιτούν κυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτοί μπορούν να σηκώσουν το βάρος, αλλά κι επειδή αυτοί φτώχυναν τη χώρα. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι των Παθών».

Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Λεβέντης επεσήμανε ότι «δεν είναι λύση οι αγρότες να κλείνουν τους δρόμους» και πρότεινε αναλογική λύση στο Ασφαλιστικό και όχι να πέφτουν όλα τα βάρη σε δύο κλάδους.

Τέλος εκτίμησε ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει Οικουμενική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «θα ήταν έγκλημα ο κ. Μητσοτάκης να ακούσει τους θερμοκέφαλους της ΝΔ».