​«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό του» επισημαίνει η Ν.Δ., σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού στην επετειακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί να απαντήσει στα αδιέξοδα στα οποία με ευθύνη του βρίσκεται η χώρα επέλεξε την παλαιά, ξεπερασμένη τακτική των προσωπικών επιθέσεων» συνεχίζει η Ν.Δ. και τονίζει τα εξής: «Αντί να απολογηθεί για τα ψέματά του, επέλεξε την ακραία πόλωση. Αντί να μιλήσει στην κοινωνία που δοκιμάζεται από τις πολιτικές του, απευθύνθηκε στο στενό κομματικό του ακροατήριο».

Είναι σαφές, προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι κάθε μέρα που περνά βουλιάζει στην ανυποληψία. «Τον αφήνουμε στη μοναξιά του, καθώς πλέον οι πολίτες κάθε μέρα του γυρίζουν την πλάτη» καταλήγει.

Από τη μεριά του κόμματος του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, επισήμανε ότι «Η ελπίδα κρύφτηκε και το μόνο που έμεινε είναι ο κ.Τσίπρας, ο οποίος ούτε θέλει ούτε μπορεί, ούτε ξέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια».

Για στήσιμο ενός νέου κάλπικου δίπολου κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς έκανε λόγο από τον Άγιο Νικόλαο, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Από πότε γιορτάζονται τα μνημόνια; Από πότε γιορτάζονται τα εκατοντάδες αντιλαϊκά μέτρα που έχουν περάσει με νόμους και τους τελευταίους μήνες» διερωτήθηκε ο κ.Κουτσούμπας.
«Δεν είναι καλή κυβέρνηση. Είναι μια προβληματική κυβέρνηση. Φοβάμαι ότι θα έχουμε πολλές αναταράξεις. Ελπίζω να μην οδηγηθούμε σε εκλογές» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
«Αν και πέρασε ένας χρόνος από όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε στην εξουσία, μια συγνώμη για τα όσα μεγαλόστομα έλεγε πριν, και από τα οποία τίποτα δεν τήρησε, δεν είχε τη γενναιότητα να ζητήσει από το λαό μας» σχολίασε η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της.