Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τους λόγους για τους οποίους οι αγρότες είναι στον δρόμο, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, επισημαίνοντας τη συσσωρευμένη κούραση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια από τις πολιτικές που έπληξαν τον αγροτι��ό κόσμο.

Η κυβερνητική όεκπρόσωπος υποστήριξε ότι με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση αποσκοπεί στο να μην έρθει μείωση στις κύριες συντάξεις, και σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι αυτός είναι ο λόγος που πρέπει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία, ώστε να αποκρουστεί τέτοιος κίνδυνος.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταστείλει καμιά κινητοποίηση, ότι δεν είναι τρόπος η καταστολή και ότι "θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε τα πλαίσια ενός διαλόγου". Πρόσθεσε ότι "θα το αντιμετωπίσουμε με τον πιο φυσιολογικό τρόπο, δηλαδή προσπαθώντας με διάλογο, προσπαθώντας με βελτιώσεις, κατά το δυνατόν, να αμβλύνουμε τη διάσταση μεταξύ της άποψης της μίας και της άλλης. Αυτός είναι ο στόχος".

"Και ο στόχος μας", συμπληρωσε "είναι να κρατήσουμε όρθιο αυτόν τον κόσμο. Θέλουμε να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια". Στο ερώτημα εάν θα κατεβάσει η κυβέρνηση τα ΜΑΤ, απάντησε: "Μα τι λέτε τώρα;".

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ουσιαστικά επέσεισε τον κίνδυνο ότι εάν δεν γίνει αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία και τους αγρότες αυτή η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, μπορεί να ��ρθει μείωση στις κύριες συντάξεις και κατάρρευση του ασφαλιστικού.

Ειδικότερα, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε για το ίδιο ζήτημα: "Εάν δεν κάνουμε αυτό, θα έχουμε ασφαλιστι��ό σύστημα ή το 2018, όπως λένε όλοι σήμερα, δεν θα υπάρχει τίποτε;". Η ίδια πρόσθεσε: "Αυτά είναι δυο σκληρά διλήμματα και όχι ευχάριστα και όχι με εύκολες απαντήσεις ούτε από την πλευρά μας".