Την αισιοδοξία του ότι το 2016 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης και κοινωνικής δικαιοσύνης εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας ��την ετήσια έκδοση του Economist που φιλοξενεί αυτό το Σάββατο αποκλειστικά η εφημερίδα Αγορά.

«Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ίσως ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του έτους,η ελληνική οικονομία θα έχει επιστρέψει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης.Η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος θα κλείσει χωρίς καθυστερήσεις, γεγονός που θα ανοίξει την αναγκαία συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους» υποστηρίζει ο πρωθυπουργός.

Στην επετειακή έκδοση του Economist αρθρογραφεί και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία τονίζει ότι οι χώρες πρέπει να υλοποιήσουν το μείγμα της πολιτικής που είναι κατάλληλο για τις ίδιες.

«Το ΔΝΤ θα διαδραματίσει τον ρόλο του στην προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι οι εθνικές πολιτικές επιλογές συμβάλλουν σε μια συνεκτική παγκόσμια στρατηγική για την ανάπτυξη» αναφέρει η γενική διευθύντρια του Ταμείου.

Στο περιοδικό αρθρογραφούν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης,ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Φιλοξενούνται ακόμη οι εκτιμήσεις της συντακτικής ομάδας του Εconomist και διακεκριμένων αναλυτών και οικονομολόγων για τις πολιτικές ,οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις της νέας χρονιάς.

Επίσης, δημοσιεύεται ειδική ανάλυση με εκτιμήσεις για την οικονομία της Ελλάδας, τις προοπτικές ανάπτυξης και το αληθινό στοίχημα για τη χώρα μας το 2016.

BINTEO STAR