Σύγχυση επικρατεί στην κυβέρνηση σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Όπως ανέφερε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Μάρα Ζαχαρέα, στην συζήτησή της με την Κάτια Μακρή, το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει να βρίσκεται ανάμεσα στην «Σκύλλα και στην Χάρυβδη»: Από την μία μεριά οι κινητοποιήσεις των αγροτών και των άλλων επαγγελματικών φορέων και από την άλλη οι πιέσεις των δανειστών για ακόμη πιο σκληρά μέτρα.
Όπως τόνισε η Κ. Μακρή, το κλίμα στην κυβέρνηση έχει βαρύνει κατά πολύ, ενώ αποδεικνύεται προφητική η ανησυχία που είχαν μεταφέρει στο Μέγαρο Μαξίμου από χθες μέλη της κυβέρνησης, ότι θα στραφούν πάνω τους οι αντιδράσεις των διαμαρτυρόμενων ομάδων.
Το ότι η κυβέρνηση δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί το ζήτημα αποδείχθηκε και από τις θολές υποσχέσεις των αρμόδιων υπουργών κατά την σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου για το ζήτημα, χωρίς να έχουν να που τίποτα για την «ταμπακιέρα», δηλαδή την ουσία του.
Όλοι τους μάλιστα ακολούθησαν την πεπατημένη όλων των κυβερνήσεων, τον «κοινωνικό αυτοματισμό», προσπαθώντας ουσιαστικά να στρέψουν άλλες ομάδες εναντίον τους, την ίδια στιγμή που ετοιμάζονται κι άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς να μπουν στον χορό των «κινητοποιήσεων», μεταξύ των οποίων και οι αστυνομικοί, που θα κατεβούν κι αυτοί στους δρόμους την επόμενη εβδομάδα.
Αλλά και οι δανειστές πιέζουν κι αυτοί από την πλευρά τους την κυβέρνηση, επιμένοντας ότι «δεν βγαίνουν τα νούμερα».
Όπως μάλιστα αποκαλύπτει αύριο η εφημερίδα «Αγορά», οι δανειστές - με το ΔΝΤ ν�� «πρωταγωνιστεί» στις πιέσεις - ζητούν μείωση 15% σε όλες τις κύριες συντάξεις, υπάρχουσες και μελλοντικές, οι επικουρικές να δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια, να κοπεί το ΕΚΑΣ και ένα μέρος του εφάπαξ!
Ευνόητο είναι όμως, όπως ανέφερε η Κ. Μακρή, ότι κι αν ακόμη επιτευχθεί συμβιβασμός στο μισό των απαιτήσεων των δανειστών, τα μέτρα αυτά δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή, όπως αποδεικνύεται από τις σφοδρές αντιδράσεις ακόμη και στις σημερινές προτάσεις της κυβέρνησης.
ΒΙΝΤΕΟ STAR
​​