​«Είναι η εφαρμογή ηλίθιε», αναφώνησε την Πέμπτη από το Νταβός ο Γερμανός υπο��ργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα, χωρίς φυσικά να τον κατονομάζει, και από αυτό πιάστηκε η γερμανική εφημερίδα Bild, υποστηρίζοντας σε άρθρο της, πως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ «κατσάδιασε» τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κατσάδιασε χτες τον Αλέξη Τσίπρα ξεκαθαρίζοντάς του πως η κυβέρνηση των Αθηνών πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες για τις οποίες έχει δεσμευτεί».

«Το προσφυγικό και η ευρωκρίση τέθηκαν χτες επί τάπητος στο Νταβός με τους συνέδρους του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ να ανταλλάσσουν τις απόψεις τους. Στο ίδιο πάνελ συμμετείχαν o Σόιμπλε και ο Τσίπρας με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να είναι σαφής απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό. “Είναι η εφαρμογή ανόητε”, του είπε ο Σόιμπλε αναφερόμενος στην εφαρμογή της συμφωνία Ελλάδας - δανειστών, παραφράζοντας το σλόγκαν του Μπιλ Κλίντον , το 1992, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: "Είναι η οικονομία ανόητε"», συνεχίζει η Bild.

Μάλιστα όπως υποστηρίζει, ο κ. Σόιμπλε ήταν κατηγορηματικός και τον προειδοποίησε πως θα πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας και να μην ξεκινήσει πάλι το πόκερ.

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ για τον ξένο τύπο και τις επαφές του Τσίπρα στο Νταβός στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR