​Πάνω από μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ,στο Περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Θέλει ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ παντού το ΔΝΤ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΔΝΤ, το Ταμείο μέσω της Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε για ακόμη μια φορά την ανάγκη υλοποίησης μεταρρυθμίσεων και επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις.

«Το ΔΝΤ θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα για να επιτύχει μια σταθερή οικονομική ανάπτυξη και βιώσιμα δημοσιοοικονομικά μέσω ενός έμπιστου βραχυπρόθεσμου προγράμματος. Ένα τέτοιο πρόγραμμα σημαίνει ισχυρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που δεν εξαντλούνται στο ασφαλιστικό και στις συντάξεις, αλλά και στη σημαντική ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, έτσι ώστε το πρόγραμμα να είναι βιώσιμο», τόνισαν.

Αυτά στα χαρτιά, γιατί πίσω από την συνάντηση υπάρχει πολύ παρασκήνιο…

Όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, η κα Λαγκάρντ στη συνάντηση της με τον κ.Τσίπρα, επέμεινε ότι πρέπει πάση θυσία να δοθεί λύση στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

Πηγές του Ταμείου, είπαν στο star.gr ότι η διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να υιοθετήσει τις απαιτήσεις των τεχνικών κλιμακίων του ΔΝΤ για την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, καθώς το Ταμείο δεν είναι ικανοποιημένο είναι από τον πήχη των παρεμβάσεων της ελληνικής πλευράς στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Η κα Λαγκάρντ τόνισε ότι η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό/ασφαλιστικό πρέπει να είναι βαθιά και χωρίς αστερίσκους, και μάλιστα ότι πρέπει να ξεκινήσει να εφαρμόζεται άμεσα και όχι στο σύντομο μέλλον.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι η κα Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να αποδείξει ότι μπορεί να συνεργαστεί εποικοδομητικά με το Ταμείο και τους πιστωτές, χωρίς ...αιχμές και «αρνητικές δηλώσεις» για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Η διευθύντρια του Ταμείου τόνισε ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνδράμει την Αθήνα, αρκεί και η ελληνική πλευρά να έχει διάθεση και πρόθεση συνεργασίας, ενώ ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση να μην υποσκάπτει την ��μοιβαία εμπιστοσύνη που πρέπει να επαναθεμελιωθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Τέλος, η κα Λαγκάρντ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναφέρθηκε και στο θέμα του ελληνικού χρέους, λέγοντας στον Έλληνα Πρωθυπουργό να διατηρήσει την Ελλάδα σταθερά προσηλωμένη στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Η σιδηρά κυρία του Ταμείου επανέλαβε ότι θέση του Ταμείου είναι ότι το χρέος της Ελλάδας θα πρέπει να καταστεί βιώσιμο, και πως το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνδράμει προς αυτήν την κατεύθυνση, αρκεί η Ελλάδα να κάνει αυτά που της έχουν ζητηθεί. Με άλλα λόγια εφόσον αρκεί η χώρα μας να εφαρμόσει κατά γράμμα το μνημόνιο.

Και όλα αυτά την ώρα που στην Ελλάδα γίνονται μεγάλες κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό...

ΒΙΝΤΕΟ STAR