​Δεν θέλει να δώσει συνέχεια, όπως φαίνεται το Μέγαρο Μαξίμου στην φράση του Β. Σόιμπλε «είναι η εφαρμογή ηλίθιε», η οποία προκάλεσε σάλο κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρουν ότι «δεν υπάρχει θέμα με την αναφορά» και εξηγούν ότι το κλίμα ήταν καλό και όλο αυτό ήταν μια παράφραση της γνωστής φράσης του Μπιλ Κλίντον «είναι η οικονομία ηλίθιε».

Όπως λένε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αντηλλάγησαν απόψεις και με σχήματα λόγου, όπως αυτό που χρησιμοποίησε ο κ. Σόιμπλε.

Υπογραμμίζουν επίσης ότι ο Α. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να στείλει το δικό του μήνυμα λέγοντας «ότι κανείς δεν μπορεί να κρατάει την Ευρώπη στο σκοτάδι».

«Για π��ώτη φορά ο πρωθυπουργός έθεσε δημόσια το θέμα των σοβαρών διαφωνιών των θεσμών, αναφορικά με τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν, λέγοντας ότι μετά τη λήξη της συζήτησης, Α. Τσίπρας και Β. Σόιμπλε συνομίλησαν για λίγα δευτερόλεπτα και συμφώνησαν για πιο εντατική ελληνογερμανική συνεργασία όσον αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα και στο προσφυγικό.

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΟ το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ από το Νταβός και η ατάκα του Σόιμπλε στον Τσίπρα: "Είναι η εφαρμογή ηλίθιε"

Όταν ο Σόιμπλε παράφραζε τον Μπίλ Κλίντον! Τι είχε πει το 1992 ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ για Τσίπρα-Σόιμπλε στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR