Την πίστη του στο Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη έσπευσε να επιβεβαιώσει ο Ιάσων Φωτήλας, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτησή του περί σύμπλευσης με τη ΝΔ.

«Οι περισσότερες αντιδράσεις (σ.σ.: στην τοποθέτησή του) ήταν πολύ θετικές, τουλάχιστον με τους ανθρώπους που μίλησα εγώ. Σαφώς υπήρξαν και αντιδράσεις, οι οποίες δεν ήταν υπέρ της πρότασής μου, αλλά δεν μπορεί να τα θέλουμε όλα. Εγώ είπα μία πρόταση, ούτε τελεσίγραφο έθεσα ούτε ultimatum ούτε είπα ότι αν δεν γίνει αυτό, θα φύγω εγώ από το Ποτάμι» τόνισε μιλώντας στο Βήμα FM.

Όπως επεσήμανε ο κ. Φωτήλας, πρέπει να ξακαθαρίσει ότι «εγώ είμαι Ποτάμι και συνεχίζω να είμαι Ποτάμι, εγώ δεν είπα ότι φεύγω από το Ποτάμι. Αντιθέτως είπα ότι στηρίζω το Ποτάμι και τον ίδιο προσωπικά τον Σταύρο Θεοδωράκη».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού, τη χώρα θα τη σώσουν οι μεταρρυθμίσεις: «Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη και αυτή τη στιγμή, βλέποντας τις δυναμικές που δίνει η κοινωνία, θεωρώ ότι είναι ο μόνος (σ.σ.: ο κ. Μητσοτάκης), ο οποίος μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις και βασικά να διώξει αυτή την κακή κυβέρνηση. Γι’ αυτό είπα λοιπόν ότι θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μ��τσοτάκη πλέον ότι είναι η πιο αξιόπιστη λύση ως προς αυτή την κατεύθυνση. Να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ».