​Αιχμές εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης άφησε η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί, Α. Μπράιτχαρτ, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση διαρρέει πως έχει στείλει στην επιτροπή στοιχεία για το ασφαλιστικό, η κα Μπράιτχαρτ απάντησε με νόημα:

«Αφήνουμε την Αθήνα να κάνει διαρροές στα ΜΜΕ, εμείς μιλάμε μόνο με επίσημα κανάλια».

Μάλιστα σε ερώτηση αν η χθεσινή συνάντηση του Π. Μοσκοβισί με τον Α. Τσίπρα, άνοιξε το δρόμο για να επιστρέ��ουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών, απάντησε ότι θα επιστρέψουν μόλις λάβουν από τις ελληνικές αρχές όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Τέλος, αποκαλύπτοντας το κλίμα της συνάντησης των δύο ανδρών, η κα Μπράιτχαρτ είπε:

«Οι δύο άνδρες είχαν μια φιλική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ελλάδα και τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος. Στη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε τη σημασία ενός φιλόδοξου σχεδίου αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού και την ανάγκη να τεθεί σε λειτουργία το ελληνικό Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Και τα δύο είναι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί επιτυχώς και σύντομα η πρώτη αξιολόγηση».