Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Οι δύο αρχηγοί συζήτησαν για τον εκλογικό νόμο, το ασφαλιστικό, το αγροτικό, τα θέματα της Παιδείας και της Δικαιοσύνης, ενώ -όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Θεοδωράκης- συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως οι φιλοευρωπαϊκές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις πρέπει να έχουν διάλογο μεταξύ τους γιατί «υπάρχει μπροστά μας δύσκολος δρόμος», ενώ ο κ. Θεοδωράκης απάντησε στο «άνοιγμα» του προέδρου της ΝΔ με… άνοιγμα: «Είναι χρήσιμο, όχι μόνο για να αισθανόμαστε εμείς καλά, αλλά για να αισθάνεται ασφάλεια η κοινωνία ότι υπαρχουν κάποιοι άνθρωποι αποφασισμένοι -παρά τις διαφορές τους- να συμπλεύσουν για κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στον απογοητευμένο μας λαό, που φοβάται ότι θα πηγαίνουμε από παρακμή σε παρακμή. Υπάρχει άλλος δρόμος. Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων».

Από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη επεσήμαναν ότι η άποψή του είναι ότι θα μπορούσε να εξεταστεί κάποια αναλογικότερη μορφή του εκλογικού νόμου, ενώ ο νέος πρόεδρος της ΝΔ αναγνώρισε στον κ. Θεοδωράκη πως αποστρέφεται τον λαϊκισμό.

Ο κ. Θεοδωράκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τόνισε ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους αλλά και αρκετές διαφορές, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν μιλάμε «για μέτωπο με τη ΝΔ».

Αναφορικά με την πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για τον χώρο του κέντρου, σχολίασε ότι «ο λαός δεν έχει ανάγκη από μία ένωση στρατών».

Έκλεισε για αύριο η συνάντηση με Κουτσούμπα

Συνάντηση και με τον Δημήτρη Κουτσούμπα θα έχει, εξάλλου, ο Κυ��ιάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον γ.γ. του ΚΚΕ την Παρασκευή στις 13.00 στο γραφείο του στη Βουλή, ενώ στις 12 θα συναντήσει την Φώφη Γεννηματά.