​Για τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ μίλησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Α. Τζιτζικώστας, σημειώνοντας πως αυτή ανήκει μόνο στο νέο πρόεδρο του κόμματος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Τζιτζικώστας παραδέχθηκε ότι ο ίδιος μπορεί να συνέβαλε στη νίκη αυτή, βάζοντας το πλαίσιο των αλλαγών που χρειάζεται η ΝΔ, διευκρίνισε όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν έδωσε συγκεκριμένη γραμμή και οδηγίες σε όσους τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο και ότι τήρησε θέση ουδετερότητας.

Επανέλαβε ακόμα πως οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα και παραδέχθηκε ότι ήταν γνωστός πως ο Β. Μεϊμαράκης θα ήταν το φαβορί του πρώτου γύρου και ο ίδιος με τον Κ. Μητσοτάκη θα πάλευαν για να μπουν στο δεύτερο.

Κάνοντας έναν απολογισμό μάλιστα, απέδωσε την αποτυχία του να περάσει στο δεύτερο γύρω, μεταξύ άλλων και στην αδυναμία του να εκπροσωπήσει κοινοβουλευτικά τη ΝΔ, αλλά και στην αναβολή των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου.

Ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε πως δεν κυνηγάει καρέκλες και πως θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κόμματος για την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο σε επίπεδο οργανωτικό, όσο και διοικητικό για να προωθηθούν οι αναγκαίες αλλαγές που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις κάνει γρήγορα.

«Σε κάθε περίπτωση, η πραγματική αλλαγή της ΝΔ θα αποτυπωθεί στο συνέδριο του κόμματος που εκτίμησε ότι θα γίνει σε 2,5 μήνες, όταν και θα δοθεί και το έναυσμα το κόμμα να παρουσιάζει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το ζητούμενο δεν είναι απλά να απαλλαγεί η χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να είναι η ΝΔ έτοιμη να διοικήσει σωστά όταν την ξαναεμπιστευτούν οι πολίτες», είπε.

Εκτίμησε επίσης πως η ΝΔ είναι σαφώς πιο έτοιμη από ότι θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει, καθώς έχει ανθρώπους με εμπειρία που γνωρίζουν από διαπραγματεύσεις, σημείωσε όμως πως ο ίδιος θα προτιμούσε η πολιτική αυτή μετάβαση να έρθει λίγο αργότερα για να έχει προλάβει το κόμμα να εμφανίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα για όλους τους τομείς και να έχει δείξει ότι και το ίδιο έχει αλλάξει.

Αναφερόμενος στο αγροτικό, ο Α. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για «τραγική κατάσταση», χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο που φέρνει �� κυβέρνηση «καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι και ο ίδιος σκοπεύει να επισκεφθεί τους αγρότες, ώστε να προσπαθήσει να διεκδικήσει ό,τι μπορεί από τη ΝΔ, αλλά και από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας όμως πως είναι κατά του κλεισίματος των δρόμων.