​Την πεποίθηση ότι η επενδυτική εμπιστοσύνη επιστρέφει στην ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, μιλώντας από το Νταβός στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

«Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα εκπλήξει την παγκόσμια οικονομία», είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος σήμερα θα βρεθεί στο ίδιο πάνελ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ενώ το απόγευμα θα έχει συναντήσεις με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Αν και η προηγούμενη χρονιά είχε προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, νομίζω ότι έχουμε μεγάλες ευκαιρίες μπροστά μας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας πως η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο για την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Όσο συντομότερα έχουμε επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη και την ευρωπαϊκή οικονομία ως σύνολο. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι εταίροι θέλουν έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης γιατί καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας», τόνισε και κατέληξε πως αν η Ελλάδα καταφέρει να ολοκληρώσει σύντομα την αξιολόγηση, τότε «θα αφήσει πίσω της τον φαύλο κύκλο και θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης».

Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις αυτές του πρωθυπουργού έγιναν μετά από την ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ την πώλησης του 67% του ΟΛΠ στην Cosco, έναντι 385 εκατ. ευρώ, συμφωνία, η οποία αναμένεται να φέρει έσοδα 1,5 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία.