​Άστραψε και βρόντηξε εναντίον την κυβέρνησης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μιχαλογιαννάκης για το ασφαλιστικό και αγροτικό νομοσχέδιο, απειλώντας πως ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα, αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές.

«Τριπλασιασμό των εισφορών του ΟΓΑ κι αυτά τα αστεία με τις εισφορές των επαγγελματιών εγώ δεν ψηφίζω», τόνισε ο κ. Μιχελογιαννάκης και άφησε αιχμές εναντίον κυβερνητικών στελεχών που όπως είπε: «φέρνουν τέτοια νομοσχέδια και υπολογίζουν με προχειρότητες και στοιχεία της πλάκας».

«Δεν είναι αυτοί υπουργοί εάν μας φέρνουν τέτοια πράγματα», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν μπορούν να περάσουν τέτοια μέτρα για τους αγρότες και τους επαγγελματίες. Δεν είναι δυνατόν να βγάζει κάποιος 1.000 ευρώ και να λέμε ότι θα του πάρουμε τα 800! Πού στέκει αυτό»;

Αναρωτήθηκε μάλιστα αν 330.000 αγρότες είναι εισφοροδιαφεύγοντες και συνέχισε:

«Να ξεχάσουν τους τριπλασιασμούς στις εισφορές των αγροτών. Να έχουν στο μυαλό τους μόνο ότι 330.000 τώρα δεν πληρώνουν, αν αυξηθούν οι εισφορές φανταστείτε τι έχει να γίνει. Δεν μπορεί τούτη τη στιγμή να βάζει η κυβέρνηση στον ίδιο κουβά, 330.000 αγρότες και να τους βάζει την ταμπέλα ότι είναι εισφοροδιαφεύγοντες».

Όσο για το εάν θα αλλάξει και πάλι γνώμη τελευταία στιγμή, ο κ. Μιχελογιαννάκης απάντησε:

«Μία φορά έγινε η κωλοτούμπα με το μνημόνιο. Όμως το μνημόνιο το ψηφίσαμε για να κάνουμε διαπραγμάτευση, για να κάνουμε παράλληλο πρόγραμμα. Διαπραγμάτευση λοιπόν σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δε θα ανεχτούμε από την τρόικα τον τριπλασιασμό των εισφορών των αγροτών».

Αν του τεθεί μάλιστα το δίλημμα «ή ψηφίζεις ή πέφτει η κυβέρνηση», ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε:

«Στο συγκεκριμένο θέμα η θέση μου είναι ρητή και αμετάκλητη. Η αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών δεν μπορεί να περάσει. Και δεν θα είμαι ο μόνος που δεν θα τ��ν ψηφίσει. Εγώ έτσι όπως είναι το ασφαλιστικό και το αγροτικό νομοσχέδιο δεν το ψηφίζω. Δεν περνάει από τη Βουλή. Είναι εξωπραγματικό».