Την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Ν.Παππά προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος δήλωσε ότι εναπόκειται στα χέρια της κυβέρνησης η άρση του αδιεξόδου για τις τηλεοπτικές άδειες, κάνοντας λόγο για «αφαίρεση σημαντικών αρμοδιοτήτων και εξασθένιση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου προς όφελος της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Επικρατείας» και για «αυταρχική ρύθμιση της “ενός ανδρός αρχής”».

«Η ΝΔ διαρκώς αρνείται και αποδεικνύεται προσκολλημένη στη διατήρηση του καθεστώτος της ανομίας των προσωρινών αδειών που δημιούργησε και διατήρησε η ίδια –σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ- όλη την τελευταία 25ετία. Ένα καθεστώς που προφανώς εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και όχι αυτά του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει τη ΝΔ. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες –συμπεριλαμβανομένων των νομοθετικών- προκειμένου να υλοποιήσει τη βασική προεκλογική της δέσμευση και απαίτηση του ελληνικού λαού: να καθαρίσει επιτέλους το θολό τηλεοπτικό τοπίο» ξεκαθαρίζει ο κ.Παππάς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, ο κ.Κουμουτσάκος «είτε δεν έχει μελετήσει επαρκώς το νόμο 4339/24.10.2015 για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, είτε σκοπίμως παραπληροφορεί για να δημιουργήσει εντυπώσεις». Όπως εξηγεί ο κ.Παππάς «το ΕΣΡ, όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται, αλλά –αντίθετα- του έχει ανατεθεί η αρμοδιότητα προκήρυξης και διενέργειας του διαγωνισμού, σύνταξης των όρων του, εξέτασης των φακέλων και απόρριψης τυχών προσφορών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Η μόνη σχετική αρμοδιότητα του Υπουργού Επικρατείας είναι, πλέον, ο καθορισμός του αριθμού των αδειών.Άρα, τα περί υπερ-αρμοδιοτήτων του Υπουργού Επικρατείας απλά δεν ισχύουν».

Ο υπουργός καλεί τη ΝΔ να απαντήσει: «θέλει να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις άδειες ή όχι;».

Η κυβέρνηση, τονίζει ο ίδιος, ότι «θα παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για εξάντληση κάθε περιθωρίου συναίνεσης. Όχι μόνο περίμενε υπομονετικά μέχρι η ΝΔ να εκλέξει το νέο της αρχηγό, αλλά δεσμεύθηκε να μεταφέρει και την αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των αδειών από τον Υπουργό Επικρατείας στη Βουλή, εφόσον το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συναινούσε στη συγκρότηση του ΕΣΡ».

Δείτε επίσης:

Η Κομισιόν πατάει off στον Παππά για τις άδειες των καναλιών-ΧΩΡΙΣ την τρόικα δεν περνά τίποτα