«Δεν μπορώ να κόψω συντάξεις» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάπριελ, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα το βράδυ στο Νταβός, συνεχίζοντας τις επαφές που έχει εκεί με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς και η πορεία της ελληνικής οικονομίας με βάση τα θετικά στοιχεία ανάκαμψης που παρουσίασε, σύμφωνα με την ανακοίνωση τ��υ Μεγάρου Μαξίμου, αποτέλεσε επίσης αντικείμενο της συνάντησης που είχε προηγουμένως ο κ. Τσίπρας στο Νταβός, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί. Στη συνάντηση αυτή, επισημάνθηκε και η ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Η εναλλακτική διέξοδος στη λιτότητα στη συνάντηση με τον Γ.Γ. της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Νταβός και με τον γενικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Λούκα Βινσεντίνι.

Στην συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, υπογραμμίστηκε η ανάγκη εναλλακτικής διεξόδου στην Ευρώπη από την πολιτική της λιτότητας, η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμοποίησης των οικονομικών θεσμών και η υπεράσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδία Συνδικάτων ανέφερε στον πρωθυπουργό τη σταθερή της θέση για εμπλοκή των κοινωνικών εταίρων στην παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή, καθώς και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για τον ίδιο λόγο, αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων θα επισκεφθεί το προσεχές διάστημα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Αθήνα.