​Το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο παγωμένο Νταβός βρέθηκε στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel με την Μάρα Ζαχαρέα.

Λίγες ώρες πριν συναντήσει τον γερμανό υπουργό Β.Σόιμπλε και την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κ.Λαγκάρντ, η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, αφού ανέλυσε τα «όπλα» του Έλληνα πρωθυπουργού με τα οποία θα προσπαθήσει να πείσει τους εταίρους (στοιχεία για έσοδα, ύφεση, ΕΣΠΑ), αποκάλυψε ότι «τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα ενημερώνουν απευθείας τον διευθυντή του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Πολ Τόμσεν , ο οποίος όχι μόνο έχει επιστρέψει στην εποπτεία του ελληνικού προγράμματος, αλλά έχει πάρει και τα σκήπτρα από την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όλοι πια αναφέρονται στον Τόμσεν».

makrir.jpg
K.Mακρή

Όπως τόνισε η γνωστή δημοσιογράφος, «πλέον το ΔΝΤ παίρνει πολύ ενεργό ρόλο στην διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση ήθελε να το διώξει, αλλά το Ταμείο είναι εδώ».

Τι ζητάει όμως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την Ελλάδα

Σύμφωνα με την κα Μακρή, «το ΔΝΤ ζητά ένα πολύ σκληρό ασφαλιστικό, ξαναφέρνει τα εργασιακά σε πρώτο πλάνο, θέλει νέα μέτρα για την τριετία ύψους 6 -8 δις ευρώ, μαζί με την συζήτηση για το χρέος για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό και να ξαναμπεί στο πρόγραμμα».

Η γνωστή δημοσιογράφος υποστήριξε ότι όλα τα μέτρα που ζητά το Ταμείο «είναι εξαιρετικά δύσκολα και η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα κάνει, γι αυτό και η αυριανή συζήτηση του κ.Τσίπρα με την κα Λαγκάρντ είναι εξαιρετικά κρίσιμη».

BINTEO STAR