Στα χέρια της κυβέρνησης εναπόκειται η άρση του αδιεξόδου για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε συγκεκριμένα για το ζήτημα:

«Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειοδοτήσεων ε��ιβεβαιώνουν τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυταρχισμό που διαταράσσει τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου.

Η Νέα Δημοκρατία, εξαρχής, ανέδειξε το θεσμικό ατόπημα της αφαίρεσης σημαντικών αρμοδιοτήτων και την εξασθένιση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου προς όφελος της Κυβέρνησης και ειδικά του Υπουργού Επικρατείας.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από το νόμο για τις τηλεοπτικές συχνότητες, που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αποτέλεσμα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να μην διαθέτει επαρκή αρμοδιότητα και δυνατότητα, ώστε ανεξάρτητα να αποφασίζει για τις αδειοδοτήσεις.

Η αυταρχική αυτή ρύθμιση της “ενός ανδρός αρχής”, που επιτρ��πει αυθαιρεσίες στον τόσο κρίσιμο για τη Δημοκρατία τομέα της Ενημέρωσης, έχει ήδη πλήξει σοβαρά την εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη.

Η λύση είναι στα χέρια της Κυβέρνησης: Τροποποίηση του προβληματικού υφιστάμενου νομικού πλαισίου, ώστε το ΕΣΡ να ανταποκριθεί στο συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο του.

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και του Κράτους Δικαίου».

​​