Για «μεθοδευμένη σκευωρία» εις βάρος του από το κυβερνών κόμμα και τον πρωθυπουργό κάνει ευθέως λόγο ο πρώην σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου, στη γραπτή του δήλωσή του με τίτλο «το χρονικό μίας πολιτικής δίωξης», σχετικά με το πρόστιμο ύψους 3,5 εκ. ευρώ το οποίο του καταλογίσθηκε για φοροδιαφυγή.

«Σήμερα, από δημοσιογραφικούς κύκλους (!) πληροφορήθηκα ότι τελικά μου επεβλήθηκε πρόστιμο τριών και πλέον εκατομμυρίων από τις φορολογικές αρχές. Το αξιοπερίεργο έως και τραγικό είναι ότι ακόμη και σήμερα δεν μου έχει κοινοποιηθεί ο κατά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, οριστικός καταλογισμός του προστίμου» αναφέρει ο κ. Παπασταύρου, ο οποίος προσθέτει:

«Έτσι, παρά τα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία από δημόσιες αρχές, που έχω προσκομίσει, όπως αυτά τα δημοσιοποίησα την προηγούμενη εβδομάδα και τα οποία αποδεικνύουν ότι δεν έχω καμία ιδιοκτησιακή σχέση με τον επίμαχο λογαριασμό, μου καταλογίζεται πρόστιμο, με βάση ένα αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης excel, που κατά πάσα πιθανότητα κατασκευάσθηκε μόλις στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 και το περιεχόμενο του οποίου είναι απολύτως ελεγχόμενο. Το excel δεν έχει σφραγίδα, υπογραφή, την παραμικρή ένδειξη για τον εκδότη του, ούτε και κάποιο χαρακτηριστικό στοιχείο αυθεντικότητας και δεν μπορεί να σταθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε καμία δικονομική διαδικασία ή δικαστική διερεύνηση…».

Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι τέτοιο ποσό ουδέποτε απέκτησε ούτε και διαθέτει και ότι η επιβολή του προστίμου αποτελεί απόπειρα ηθικής και επαγγελματικής του εξόντωσης, η οποία, όμως, όπως υποστηρίζει «θα καταπέσει στα δικαστήρια, αφού πρώτα θα έχω υποβληθεί σε πολύ μεγάλη δοκιμασία».

Κάνει λόγο ακόμα για προαναγγελία του καταλογισμού σε βάρος του από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό το προηγούμενο Σάββατο, πριν ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος, ενώ συμπληρώνει ότι είχε προεξοφληθεί η ενοχή του και σε προεκλογικό σποτ, την 10η Σεπτεμβρίου του 2015, κατά παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας.

Αναφέρει επιπλέον ότι κατηγορείται για ένα αλλοδαπό εταιρικό λογαριασμό που ανοίχθηκε το 2005 και ο οποίος δεν είναι δικός του, ενώ οι κινήσεις σε αυτόν έγιναν αποκλειστικά από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, από νόμιμες επιχειρηματικές δραστηριότητές, αλλά και ότι, όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία των γαλλικών αρχών και από το μετοχολόγιο της εταιρίας, είναι «πληρεξούσιος» κι όχι ιδιοκτήτης του λογαριασμού.

Λόγος για τον οποίο, όπως υποστηρίζει, και ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, που διήρκεσε πάνω από 10 μήνες (και έληξε τον Ιούλιο του 2015), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία που να αποδεικνύουν «απόκρυψη» εισοδήματος και έκρινε ότι η υπόθεση έπρεπε να μπει στο αρχείο. «Η υπόθεση, όμως, έμεινε ανοικτή, διότι ο δεύτερος ελεγκτής επιφυλάχθηκε τότε, ενώ δύο βδομάδες αργότερα αποσπάστηκε στο προσωπικό γραφείο του σημερινού αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών!» προσθέτει.

Ο πρώην σύμβουλος του κ. Σαμαρά υποστηρίζει ακόμη ότι αργότερα (τον Σεπτέμβριο του 2015), «εμφανίστηκε ως δήθεν «νέο στοιχείο», το ως άνω αγνώστου πρ��έλευσης και μηδενικής εγκυρότητας excel», στο οποίο «εμφανίζεται ως δήθεν «ιδιοκτήτης» του επίμαχου εταιρικού λογαριασμού κι όχι με την πραγματική του ιδιότητα, ως πληρεξούσιος».

«Αυτό το νέο «στοιχείο» μου δόθηκε μόλις την 31 Δεκεμβρίου 2015 και είχα στη διάθεσή μου επτά ημέρες προκειμένου να το αντικρούσω. Παράλληλα, ο σε βάρος μου έλεγχος επεκτάθηκε και μου ζητήθηκε μέσα σε πέντε μέρες να αιτιολογήσω πάνω από 110 κινήσεις λογαριασμών, δικών μου και των γονιών μου, σε βάθος 13 ετών! Πρόκειται για μεθοδευμένη σκευωρία σε βάρος μου. Και θα την καταρρ��ψω πλήρως, προσφεύγοντας στα δικαστήρια! Ελληνικά και Ευρωπαϊκά…» αναφέρει.

Ο κ. Παπασταύρου καταλήγει:
«Από αυτή την ιστορία θα βγουν τελικά στιγματισμένοι όσοι προσπαθούν να με σπιλώσουν. Όχι μόνο διότι αυτό επιβάλλει η υποχρέωσή μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και την μνήμη του πατέρα μου. Αλλά, διότι η στοχοποιήση και η δίωξη πολιτικών αντιπάλων με κατασκευασμένα και ανυπόστατα «στοιχεία», κατά παράβαση των θεμελιωδών δικονομικών αρχών της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητας, είναι ανήθικο χτύπημα σε βάρος κάθε πολίτη, σε βάρος της ίδιας της δημοκρατίας και της ευνομίας.

Είναι προφανές ότι μαζί με το ψευδοηθικό πλεον��κτημα, έχουν χάσει και την ψυχραιμία τους, κατασκευάζοντας ενόχους. Αυτό που αδίστακτα κάνουν σε μένα, είναι έτοιμοι να το κάνουν σε βάρος κάθε αντιπάλου τους. Και δεν θα τους περάσει…».