​Εν αναμονή διευκρινίσεων και ενημέρωσης με περισσότερες λεπτομέρειες και ακριβείς παραμέτρους για το Ασφαλιστικό, βρίσκεται η Κομισιόν, σύμφωνα με δηλώσεις του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί στο πρακτορείο Bloomberg, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Επιδιώκουμε μία γενναία μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα. Αυτή η συζήτηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό», είπε ο κ. Μοσκοβισί και συνέχισε:

«Τα κλιμάκια των δανειστών θα φτάσουν πολύ σύντομα στην Ελλάδα για την αξιολόγηση, περιμένουν κάποιες πληροφορίες από τις Ελληνικές αρχές».

Όπως είπε ο κ. Μοσκοβισί «από το καλοκαίρι προσπαθούμε να “χτίσουμε” ένα success story στην Ελλάδα. Το κλίμα είναι πολύ εποικοδομητικό στις συνομιλίες μας, η Βουλή έχει ψηφίσει μεταρρυθμίσεις που είναι δημιουργικές και φιλόδοξες και τώρα χρειαζόμαστε μια δημιουργική και φιλόδοξη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος».

Παραδέχθηκε πάντως πως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού είναι πολιτικά ένα πολύ δύσκολο ζήτημα και χαρακτήρισε θετικό το πρώτο προσχέδιο που έχει σταλεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα αποκάλυψε και το μήνυμα που θα μεταφέρει στον Α. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης τους συνάντησης στο Νταβός, το οποίο θα είναι το εξής:

«Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσω των μεταρρυθμίσεων και της επιτυχίας του προγράμματος. Μέχρι στιγμής, υπάρχει ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα στις διαπραγματεύσεις».

Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στους δρόμους της ανάπτυξης μόνο μέσω της επιτυχούς υλοποίησης του προγράμματος και αναφερόμενος στον ρόλο του ΔΝΤ σε αυτό, είπε για μια ακόμα φορά πως προσφέρει αξιοπιστία και αποτελεί εγγύηση για την εφαρμογή του.

Τέλος, δεσμεύτηκε πως μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα ανοίξει και η συζήτηση για το ελληνικό χρέος.