​Την πεποίθησή του ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει να αγκαλιαστεί ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη ΝΔ.

«Έχουμε μια κακή κυβέρνηση, αλλά δεν πρέπει να έχουμε εκλογές. Πρέπει ο κ. Τσιπρας να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να ζητήσει νέα κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή. Με τη συμμετοχή και της ΝΔ. Να κάνουμε μια συμφωνία κυρίων και να πούμε ότι σε 2 χρόνια θα λύσουμε δέκα προβλήματα. Μόνο έτσι θα σταματήσει η παρακμή», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στην πρόταση του Ι. Φωτήλα για συμπόρευση με τη ΝΔ, αλλά και άλλων στελεχών του Ποταμιού, όπως ο Χ. Θεοχάρης, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «το Ποτάμι δεν είναι φυλακή και δεν υπάρχει ποινολόγιο». Διευκρίνισε όμως ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα ένα χρόνο τώρα είναι μια γροθιά και όλοι υπερασπίζονται τις κοινές μας αποφάσεις».

«Τα υπόλοιπα θα τα πούμε και θα τα αποφασίσουμε στο συνέδριο. Κάποιοι βουλευτές για την ανάγκη των στιγμών μπορεί να είπαν και δύο κουβέντες παραπάνω», είπε.

Ερωτηθείς αν είναι με τη Φώφη ή τον Κυριάκο, ο επικεφαλής του Ποταμιού, απάντησε αστειευόμενος πως «σκεφτόμαστε να το παίξουμε κορώνα – γράμματα» και πρόσθεσε με την ίδια διάθεση πως ένα στέλεχος του υπέδειξε το πρωί μια καλύτερη λύση: «Ποτάμι ακούμπα στην πλάτη του Κουτσούμπα».

Πάντως, σχολίασε τις δηλώσεις της κας Γεννηματά για την άβυσσο που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, λέγοντας πως «είναι αστείο πριν μερικούς μήνες να κάθεσαι στο ίδιο υπουργικό τραπέζι με τον κ. Μητσοτάκη και μετά να λες ότι μας χωρίζει άβυσσος».

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε επίσης διαδικαστική και όχι πολιτική την πρόταση της Φ. Γεννηματά για συμπόρευση και συνέχισε τονίζοντας:

«Δεν έχουμε καμιά αγωνία για τη διάσωση το παλιών μηχανισμών. Στους πολίτες λέμε ότι τη χώρα δεν θα τη σώσουν τα παλιά σχήματα. Το θέμα δεν είναι αν θα σωθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης. Δεν με ενδιαφέρει να αγκαλιαστώ για να αισθανθούμε πολλοί. Επειδή στη χώρα μετά από πόσα μνημόνια και πόσες συμβάσεις με τους ξένους έχουμε τα ίδια προβλήματα, αυτό που προέχει δεν είναι να νοιώθουμε ασφαλείς. Είμαστε ένα μικρό κόμμα. Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν χρωστάει σε κανέναν. Καταφέραμε, χωρίς χρηματοδότες, να είμαστε παρόντες. Για να ισορροπήσει το πολιτικό σύστημα χρειάζονται τρεις πόλοι. Χρειαζόμαστε τρία πόδια. Η χώρα δεν έχει ανάγκη ντε και καλά από τρίτο πόλο, αλλά από μεταρρυθμισιτικό πόλο. Το Ποτάμι επειδή δεν λαΐκισε και επειδή δεν ήταν θολό γι΄ αυτό και είχε αυτό το αποτέλεσμα. Η εκτίμησή μου δεν είναι ότι θα γίνουν άμεσα εκλογές».

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε και το θέμα των τελευταίων ημερών με τους διορισμούς στο Δημόσιο συγγενών και φίλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση είναι δύσκολο να πέσει γιατί έχουν φροντίσει οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι οι βουλευτές τους μια γροθιά, με σχέσεις οικονομικής εξάρτησης. Όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ συνδέονται με το κράτος και οι περισσότεροι του ΣΥΡΙΖΑ», είπε και κατέθεσε τη δική του πρόταση:

«Τα πολιτικά γραφεία των υπουργών να πάψουν να είναι δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο χιλιάδες μετακλητούς υπαλλήλους, Αυτό σημαίνει εκατό εκατομμύρια ετησίως. Έχουμε μια πρόταση για τα άλλα κόμματα: τα πολιτικά γραφεία των υπουργών να πάψουν να είναι δημόσιες υπηρεσίες. Θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα. Ξέρετε πότε τα πολιτικά γραφεία εντάχθηκαν στο δημόσιο; Το 1985 επί Άκη Τσοχατζόπουλου. Εμείς λέμε κάτι πολύ σωστό που επικροτεί ο κόσμος και θα το κάνουμε νομοθετική πρόταση. θα δούμε λοιπόν τι θα πει ο κ. Μητσοτάκης, η κα. Γεννηματά. Εμείς λέμε ότι αν θες να ανοίξεις πολιτικά γραφεία γιατί είσαι ένα πλουσιόπαιδο που μπήκες στην πολιτική κάν’ το και υπάρχουν πολλοί υπουργοί που απ’ ότι φαίνεται έχουν τα λεφτά να έχουν μεγάλα πολιτικά γραφεία. Το πολιτικό σου γραφείο ως υπουργός όμως μπορεί να έχει μια γραμματέα και έναν σύμβουλο. Όλοι οι άλλοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Ξέρετε τι θα κερδίσουμε; 2000 μετακλητούς υπαλλήλους έχετε. Αυτό σημαίνει 100 εκατ. ετησίως».