​Στο χιονισμένο Νταβός θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, με στόχο να κάμψει τις αντιστάσεις του ΔΝΤ για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη σύναψη συμμαχιών υπέρ των ελληνικών θέσεων για τη διευθέτηση του χρέους.

Τον Α. Τσίπρα θα συνοδεύει στο Νταβός ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, ο οποίος θα έχει επίσης επαφές για την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και στενοί του συνεργάτες.

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με το κουαρτέτο των δανειστών, σε μια κρίσιμη στιγμή που η κυβέρνηση επιζητά να τρέξει το θέμα της αξιολόγησης για να ανοίξει η συζήτηση για το χρ��ος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Τσίπρας προετοιμάζεται να δώσει τρεις μάχες στο Νταβός. Η πρώτη για τον ρόλο που θα έχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η δεύτερη για τη διευθέτηση του χρέους και η τρίτη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει αναλυτικά για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων.

Στο Νταβός, αναμένεται σήμερα να συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τον Γάλλο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί, και με τον Γερμανό Σοσιαλδημοκράτη, Ζ. Γκάμπριελ.

Την επομένη, ο Α. Τσίπρας θα «συγκρουστεί» με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, σε ένα δημόσιο debate για το μέλλον της Ευρώπης, στο οποίο θα συμμετάσχουν ακόμα οι πρωθυπουργοί της Γαλλίας, Μ. Βαλς και της Ολλανδίας, Μ. Ρούτε.

Επίσης την ίδια μέρα θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ, αλλά και με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τ. Λιου.

Το Κυπριακό θα είναι ένα ακόμα θέμα που βρίσκεται στην ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού στο Νταβός, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Κύπριο πρόεδρο, Ν. Αναστασιάδη, αλλά και τον Τούρκο πρωθυπουργό, Α. Νταβούτογλου. Εκεί μάλιστα θα βρίσκονται ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μ. Ακιντζί και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Τέλος, ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι, ενώ είναι πιθανόν να έχει και άλλες συναντήσεις που δεν είναι προγραμματισμένες.