Δεν ξεκίνησε καλά ο διάλογος μεταξύ του πρωθυπουργού και του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Μεγάλη είναι η ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλωστε για μία διαρροή που έγινε από το Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία υποστήριζε ότι ο πρωθυπουργός του ανέφερε «να επιλέξει με ποιον είναι: Με την κυβέρνηση ή με το ΔΝΤ;».

Η διαρροή αυτή εξόργισε τον κ. Μητσοτάκη και υποθήκευσε έναν διάλογο ο οποίος ούτως ή άλλως ήταν «υποψιασμένος», όπως ανέφερε η Κ. Μακρή.

Ο διάλογος ήταν δύσκολος γιατί μπήκαν και άλλα θέματα, χωρίς όμως να διαφωνήσουν σε όλα, καθώς υπήρξε συμφωνία σε επιμέρους ζητήματα και αυτό ήταν θετικό.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη «να βάλει πλάτη» στη συνταγματική αναθεώρηση και στον εκλογικό νόμο, ζητήματα στα οποία υπήρξαν τα πρώτα «ναι», για να συζητηθούν τα θέματα, χωρίς να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο συμφωνίας.

Άλλο ζήτημα στο οποίο ζήτησε ο πρωθυπουργός «να βάλει πλάτη» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αυτό της Δημόσιας Διοίκησης. Και εκεί είχαμε «ίσως» που μπορεί να γίνει «ναι», με την προϋπόθεση να μην υπάρξουν διορισμοί φίλων, κουμπάρων και συγγενών από την πλευρά της κυβέρνησης.

Όπως πρόσθεσε η Κ. Μακρή όμως, υπήρξαν και δύο μεγάλα «όχι»: Το πρώτο είναι το ζήτημα του ΕΣΡ, για το οποίο ο αρχηγός της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι αν δεν υπάρξει μείωση των αρμοδιοτήτων του υπουργού Επικρατίας, δεν θα συναινέσει στον διορισμό νέων μελών η ΝΔ.

«Όχι» υπήρξε και στο ασφαλιστικό, όπου ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον αρχηγό της ΝΔ να μην επενδύει σε αυτό, με τον δεύτερο να του απαντά «ότι εσύ φταις που βρεθήκαμε εκεί» και να χαρακτηρίζει τους χειρισμούς του προηγούμενου έτους «καταστροφικούς», ενώ επανέλαβε ότι η ΝΔ θα καταθέσει την δική της πρόταση για το ασφαλιστικό.

​​