Εκνευρισμό και ενόχληση προκάλεσαν στη ΝΔ οι διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου για τη συζήτηση Τσίπρα-Μητσοτάκη, την ώρα μάλιστα που αυτή βρισκόταν σε εξέλιξη.
Η Συγγρού κάνει λόγο για προβληματική και απρεπή κίνηση, με συνεργάτες του νέου προέδρου της ΝΔ να τονίζουν χαρακτηριστικά: «Αν έχουν μια ειδική ικανότητα οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, με τρόπο μεταφυσικό να έχουν γνώση τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στην κλειστή συνάντηση, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αυτονομούνται, υποσκάπτοντας το μήνυμα που ήθελε να δώσει ο πρωθυπουργός».
«Το λέμε από τώρα γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Εμείς θέλουμε να αναβαθμίσουμε τον πολιτικό διάλογο στη χώρα. Δεν είναι δείγμα αναβάθμισης του πολιτικού διαλόγου να υπάρχουν διαρροές. Δεν ειπώθηκαν αυτά που δόθηκαν ως διαρροές. Η συζήτηση έγινε σε τελείως διαφορετικό κλίμα από το ύφος που δηλώνουν οι διαρροές. Δεν υπήρχε αυτή η διατύπωση και οι διαρροές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» προσθέτουν οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.
Τι είπε ο κ. Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε στον πρωθυπουργό την ανησυχία του για τη γενικότερη πορεία της χώρας και στάθηκε σε τρία ζητήματα:
- Στην παρατεταμένη ύφεση και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία, την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία
- Στην απώλεια επενδύσεων και την αδυναμία προσέλκυσης νέων
- Στην κομματική διάβρωση του κράτους και των θεσμών
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αναθεώρηση του Συντάγματος, επισημαίνοντας ότι πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι «κουτσή», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση για το ασφαλιστικό, σημειώνοντας πως ο βαρύς λογαριασμός είναι αποτέλεσμα των καταστρεπτικών επιλογών της κυβέρνησης και ξεκαθαρίζοντας πως θα φέρει δική του πρόταση.