​Με διευρυμένη πλειοψηφία εγκρίθηκε σήμερα το βράδυ στη Βουλή, ύστερα από αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που κατέθεσε η ΝΔ, η τροπολογία για την αύξηση των μελών του ΕΣΡ που κατέθεσαν οι Υπουργοί Επικρατείας Νίκος Παππάς και Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στο κείμενο της Κύρωσης Σύμβασης με τον Καναδά.

Η τροπολογία ψηφίσθηκε με 165 «ναι», 86 «όχι» και 19 «παρών» και πλέον αναμένεται η έναρξη της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων όπου θα επιχειρηθεί η επίτευξη συναίνεσης των 4/5 των μελών για την στελέχωση των οκτώ θέσεων του ΕΣΡ.

Στα εντυπωσιακά της ψηφοφορίας η μεταστροφή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που υπερψήφισε τελικά την τροπολογία, παρά την χθεσινή αρνητική της στάση. Πάντως και η νυν πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά και ο πρώην Ευάγγελος Βενιζέλος απουσίαζαν από την ψηφοφορία, αλλά με επιστολή τους τάχθηκαν υπέρ της τροπολογίας. Απουσίαζε επίσης ο πρόσφατα διαγραφείς από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Την αντίθετη πορεία ακολούθησε η Ένωση Κεντρώων, που ενώ ήταν θετική χθες σήμερα άλλαξε στάση και καταψήφισε, ενώ καταψήφισε και το Ποτάμι.

«Παρών», τέλος, ψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, όπως είχαν προαναγγείλει.