Το γάντι στη ΝΔ για το θέμα του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών πέταξε ο Ν��κος Παππάς, ο οποίος ύψωσε τους τόνους με αφορμή το θέμα του ΕΣΡ.
Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, που έθεσε το θέμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως «εάν η ΝΔ συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών».
«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες διαμορφώθηκε ευρύτατη συναί��εση γύρω από την αναγκαιότητα διεξαγωγής διαγωνισμού για την απόδοσή τους. Δυστυχώς η ΝΔ δεν συμφώνησε και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνει διαγωνισμός διότι “η αγορά χωράει άπειρα κανάλια”» είπε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Από την ψήφιση του νομοσχεδίου και μετά η ΝΔ κωλυσιεργεί στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παρόλο που η υποχρέωση για διεξαγωγή διαγωνισμού απορρέει από τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους. Σήμερα έχει προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία αρνούμενη να συναινέσει στη διεύρυνση του αριθμού των μελών του ΕΣΡ. Προφασίζεται υποτιθέμενες υπερεξουσίες της κυβέρνησης σε σχέση με το διαγωνισμό παρόλο που η μοναδική απόφαση που βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης είναι ο α��ιθμός των αδειών. Καλείται σήμερα να αποδείξει ότι δεν παίζει το παιχνίδι συγκεκριμένων συμφερόντων».
«Εάν παρόλη την κίνηση καλής θέλησης από μεριάς μας η ΝΔ δεν συναινέσει είναι προφανές ότι επιλέγει να κάνει μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς» κατέληξε ο κ. Παππάς.