Σε στενή συνεργασία με την Εκκλησία δήλωσε ότι προσβλέπει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

«Είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να επισκεφθώ, σήμερα, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Να του ζητήσω την ευλογία του και την ευχή του για το δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνω. Έχω πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπο του Αρχιεπίσκοπου και εκτίμηση, όχι μόνο στο πνευματικό του έργο, αλλά και στο εξαιρετικά πλούσιο κοινωνικό έργο, το οποίο παρέχει η Εκκλησία της Ελλάδος, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης,

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι είχε την ευκαιρία, στη διάρκεια της προεκλογικής αυτής περιόδου να περιοδεύσει σε όλη τη χώρα και να διαπιστώσει τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν αναλάβει, κατά τόπους, Μητροπολίτες και πολλά προνοιακά ιδρύματα, για τη στήριξη των αναξιοπαθούντων.

«Και επειδή στον πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας η έννοια της αλληλεγγύης θα βρει κεντρική θέση, θα προσβλέπω Μακαριώτατε σε μια εξαιρετικά στενή και εποικοδομητική σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος» ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα ήθελα και εγώ να εκφράσω τη χαρά μου, διότι με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συναντώμεθα πλέον υπό τη νέα ιδιότητά του, σαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και έτσι η συζήτησή μας, που είχε γίνει άλλοτε, πάλι επαναλήφθη σήμερα, αλλά είναι πιο επίσημη, είναι πιο ουσιαστική. Διότι –όπως ο ίδιος ετόνισε- αντιλαμβάνεται την ευθύνη και τις υποχρεώσεις, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, που του έβαλαν στους ώμους του οι Έλληνες ψηφοφόροι» δήλωσε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι «η Εκκλησία έχει δύο στόχους, να στηρίξει τον άνθρωπο, να τον βοηθήσει να καταλάβει τον προορισμό του, τη φοβία του, να σταθεί στα πόδια του στις δύσκολες ώρες. Και ο δεύτερος λόγος είναι, όταν ο άνθρωπος έχει πρόβλημα, είτε αυτό λέγεται πείνα, είτε λέγεται ανασφάλεια, είτε λέγεται οποιοδήποτε πρόβλημα, πρέπει να σταθεί πλάι του».

Ο Αρχιεπίσκοπος κατέληξε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ: «Και θα ήθελα, μετά από αυτή τη συζήτηση, να ευχηθώ στο νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, από την καινούργια θέση που έχει, σε συνεργασία με όλον τον πολιτικό κόσμο, όλοι μαζί, να ενώσουμε τις δυνάμεις, ν�� προχωρήσουμε γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Και αυτόν που υποφέρει από πλευράς πείνας και δυσκολίας και αυτόν -που σχεδόν είναι ο ίδιος- που δεν μπορεί να στηριχθεί στις δυνάμεις του, στον εαυτό του, αλλά ζητεί κάπου να ακουμπήσει. Αυτά, περίπου, είπαμε και πιστεύω ότι θα έχουμε συνέχεια, θα λέμε λεπτομέρειες και περισσότερα πράγματα».
​​