Αρκετά διαφορετική, από όσα έχουμε συνηθίσει, ήταν η εικόνα από το Μέγαρο Μαξίμου όπου ο πρωθυπουργός συνάντησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νέο πρόεδρο της ΝΔ.

2448866.jpg
Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας «γεια σου Κυριάκο», ενώ και η συζήτηση που είχαν μπροστά στις κάμερες έγινε στον ενικό και έδειχνε μια -καλώς εννοούμενη- χαλαρότητα μεταξύ τους.

2448862.jpg
«Η εκλογή σου κλείνει έναν ηλικιακό κύκλο. Μένει να αποδειχθεί ότι η νεότερη γενιά έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας καθαρής πολίτικης αντιπαράθεσης με ιδέες αλλά και ταυτόχρονα και μιας ειλικρινούς ανταλλαγής πληροφοριών για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε με αιχμές για τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά: «Σε ό,τι με αφορά, χαίρομαι με την παρουσία σου εδώ γιατί κλείνει ένας κύκλος κακής παράδοσης -ιδιαίτερα την περίοδο που εγώ ήμουν στη θέση που είσαι εσύ σήμερα- μη επικοινωνίας ανάμεσα σε δυο πολιτικούς παράγοντες του τόπου. Ανά πάσα στιγμή θα είμαι έτοιμος να σου παράσχω πλήρη ενημέρωση για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη χώρα».

2448865.jpg
Όπως τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, «η αξιωματική αντιπολίτευση είναι θεσμικός πυλώνας του πολιτικού συστήματος και θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει δυνατότητα επικοινωνίας».

«Ευχαριστώ πολύ. Προσβλέπω σε ειλικρινή συζήτηση. Χαίρομαι που επιμένεις στο ζήτημα της ποιότητας του πολιτικού διαλόγου. Πράγματι, ο νέος πολιτικός και το νέο ύφος πρέπει να στηρίζονται στη γλώσσα της αλήθειας» αποκρίθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

2448864.jpg
«Πρέπει να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των πολιτικών παραγόντων. Είναι επίσης σαφές ότι διαφωνούμε σε πολλά και έχω έντονη ανησυχία για πολλά ζητήματα που πρέπει να ζητήσουμε. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει επικοινωνία και προσπάθεια συνεννόησης, ειδικά για ζητήματα που το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλει συνεννόηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι ελπίζει σε «πολιτική αντιπαράθεση που θα είναι πολιτισμένη».

«Καλή δύναμη στο έργο σας» ευχήθηκε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας.