Το ενδεχόμενο να επανέλθει ενεργά στην πολιτική φαίνεται πως εξετάζει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος τόνισε ότι τον ενδιαφέρει –υπό όρους- η πρόταση της Φώφης Γεννηματά για την Κεντροαριστερά.

«Πιστεύω ότι ο χώρος του κέντρου είναι μεγάλος στην Ελλάδα. Πρέπει να υπάρξουν τα κόμματα που θα διεκδικήσουν το χώρο. Το ΠΑΣΟΚ το σημερινό δεν επαρκεί προφανώς. Πρέπει να εκλέξουμε μία πλατφόρμα, μία πολιτική θέση, ένα σύνολο πολιτικών θέσεων και να συν��αχθούμε πίσω από αυτό το σύνολο πολιτικών θέσεων. Αν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά η πρόταση της κας Γεννηματά, ναι, θα συνταχθώ» είπε στον Βήμα FM.

O ίδιος δήλωσε ότι είναι αντίθετος με την εκλογή από τη βάση, ενώ τόνισε πως σε περίπτωση που η κα Γεννηματάυθέλει να δημιουργήσει ένα αρχηγικό κόμμα «δεν θα χαλάσω τη ζαχαρένια μου να ασχοληθώ με την προσπάθεια».

Ο κ. Πάγκαλος επιτέθηκε και στην κυβέρνηση για τους διορισμούς: «Δεν έχουν κόσμο να βάλουν και γι’ αυτό βάζουν τις αρραβωνιαστικές τους, τους γκόμενούς τους, τον αδελφό τους, τη μάνα τους, τη γειτόνισσα κτλ., διότι δεν έχει στελέχη ο ΣΥΡΙΖΑ για να ασκήσει πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μειοψηφικό κίνημα, 15% των εγγεγραμμένων ψηφοφό��ων το ψήφισε. Χωρίς τον Καμμένο δεν θα είχαν κάνει ποτέ κυβέρνηση».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «άθλιο» το μπόνους του εκλογικού συστήματος, προσθέτοντας ότι «το κατασκεύασε το ΠΑΣΟΚ» και «ορθώς υφίσταται τις συνέπειες τώρα».