​Την επισήμανση πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκεται σε αμηχανία έκανε ο νέος αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Η κυβέρνηση αυτή θυμίζει το τραγούδι "γι’ αλλού ξεκίνησε κι αλλού η ζωή την πάει. Νομίζω διαψεύδονται κάθε μέρα, μια σειρά από υποθέσεις εργασίας που είχε κάνει. Προσπαθεί να καλύψει την αποτυχία της με διάφορες εντός εισαγωγικών ηρωικές τοποθετήσεις», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Μάλιστα σε σχόλιο του Ν. Χατζηνικολάου ότι κά��ι αντίστοιχο είχε ζήσει και η ΝΔ όταν πέρασε από τα αντιμνημονιακά κηρύγματα του Α. Σαμαρά στην πλήρη μνημονιακή συμμόρφωση, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι «μεσολάβησε η κυβέρνηση Παπαδήμου» και σημείωσε ότι δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία προφανή αμηχανία. Έχει υπονομεύσει τον εαυτό της με την πολιτική της μέχρι τώρα, αλλά το κυριότερο είναι ότι υπονομεύει τη χώρα», τόνισε και κατέληξε:

«Εμείς είχαμε κάνει τα δικά μας λάθη στο παρελθόν και τα πληρώσαμε διπλά. Όχι μόνο εκλογικά αλλά και αναγκαζόμενοι να πάρουμε σκληρά μέτρα και στο επίπεδο του ασφαλιστικού. Από εκεί και πέρα, να πληρώσουμε τα δικά μας λάθη, αλλά να μην πληρώσουμε και τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ».