Λίγο πριν από την πρώτη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Κ. Μητσοτάκη, μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, οι δύο πλευρές βρίσκονται στα χαρακώματα και εκτοξεύουν εκατέρωθεν βολές με αφορμή τους διορισμούς συγγενών και φίλων, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. ​

Την αρχή έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος που με ανακοίνωσή του επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το ζήτημα αυτό, πατώντας στην υπόθεση του Γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ι. Σχινά - Παπαδόπουλου.

«Την ώρα, που βάλλεται η ανάπτυξη και η εργασία, την ώρα που χάνονται κάθε μέρα δουλειές, το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκαλεί την κοινωνία. Αυτό που όλοι βλέπουμε είναι έφοδος κατάληψης του Κράτους. Παντού "σύντροφοι", συγγενείς και φίλοι της εξουσίας.

Σε μόνο δύο μήνες διπλασίασαν τους μετακλητούς στα υπουργεία. Αποκεφάλισαν διοικήσεις νοσοκομείων. Μεθόδευσαν έκτακτες κρίσεις στην Αστυνομία. Να γιατί αποκήρυξαν την αριστεία. Εμείς επιμένουμε στην αριστεία και στην αξιοκρατία», αναφέρει ο ��. Κουμουτσάκος

Μαξίμου: «Σπέκουλα και λαϊκισμος από τον Μητσοτάκη για τους μετακλητούς»

Σκληρή ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στην ανακοίνωση της ΝΔ, με το Μέγαρο Μαξίμου να κατηγορεί με δική της ανακοίνωση την ηγεσία Μητσοτάκη για «αριστεία στην σπέκουλα και τον λαϊκισμό», αναφορικά με το θέμα των διορισμών στο Δημόσιο.

«Στη ΝΔ δεν έχουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως προβλέπει ο Νόμος; Δεν είναι άνθρωποι της εμπιστοσύνης τους; Δεν ξέρουν ότι η θητεία τους λήγει αυτόματα με τη�� λήξη της θητείας των προϊσταμένων τους;», αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου και καταλήγει:

«Όσο για τους κλαυθμούς “για τις δουλειές που χάνονται” ας πάνε αλλού να τα πούνε αυτά. Οι άνθρω��οι που σχεδίασαν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δύσκολα θα πλασάρουν τον θατσερισμό τους ως κοινωνική ευαισθησία. Οι άνθρωποι που επιχείρησαν να επιβάλλουν τους κολλητούς τους ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ας μην μιλάνε για κρατισμό και βολεμένους. Το κόμμα των θαλασσοδανείων - τα οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός - ας χαμηλώσει τους τόνους. Λίγη αιδώς δεν βλάπτει».