​Στο πλευρό του Γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε και μάλιστα με έντονο ύφος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, εκτοξεύοντας τα βέλη του εναντίον όσων του επιτίθενται.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Σκουρλέτης, πέρασε στην αντεπίθεση και φανερά εξοργισμένος είπε:

«Δεν μπορεί η εφημερίδα “Πρώτο Ψέμα”, τον άνθρωπο της οποίας έπιασαν με τα βαλιτσάκια στην Ελβετία, να κάνει κατήχηση στην Αριστερά για την ηθική της».

Κατηγόρησε μάλιστα για συστηματική προπαγάνδα με στόχο «να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο δυνατό του σημείο, το ηθικό του πλεονέκτημα» και πρόσθεσε ότι τα «δημοσιεύματα αναφορικά με τον Γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν μια προσπάθεια να δημιουργηθεί θέμα εκεί που δεν υπάρχει».

Υπογράμμισε ακόμα ότι δεν πρόκειται για μόνιμους διορισμούς, αλλά μετακλητούς υπαλλήλους και επιστημονικό προσωπικό, που η θητεία τους είναι συνδεδεμένη με την θητεία του υπουργ��ύ.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων έχει μειωθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήδη στο 60% των προηγούμενων κυβερνήσεων και τόνισε πως οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διορίζουν δικούς τους ανθρώπους στα γραφεία τους.

Για τις Σκουριές

Όσον αφορά στην υπόθεση της Eldorado Gold, ο υπουργός Περιβάλλοντος επανέλαβε πως η κυβέρνηση είναι υπέρ των επενδύσεων, με όρους όμως και προϋποθέσεις και κατηγόρησε τη διεύθυνση της εταιρείας για τακτικές «ωμού εκβιασμού».

Σημείωσε μάλιστα πως η εταιρεία «έκανε ένα πολιτικό παιχνίδι», συναντώντας τελευταία στιγμή την κυβέρνηση και ανακοινώνοντας τα αιτήματά της, έχοντας υποβάλλει άδειες μέσα στο Δεκέμβριο, τις οποίες ωστόσο το Δημόσιο έχει δικαίωμα να αξιολογήσει εντός 60 ημερών.

Πρόσθεσε ακόμα ότι κατά την εκτίμησή του είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι το υπουργείο δεν έχει σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες αφορούσαν συγκεκριμένα θέματα, με τα οποία όλοι συμμορφώθηκαν.

Διευκρίνισε πάντως πως ένα έργο έχει πολλές φάσεις και η κάθε φάση αξιολογείται κάθε φορά με βάση την κείμενη νομοθεσία.