​Το πρώτο τους ραντεβού θα έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας με το νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για μια εθιμοτυπική συνάντηση, περιμένοντας να δει πώς θα τοποθετηθεί ο πολιτικός της αντίπαλος σε μια σειρά ζητήματα.

Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης θα είναι το ασφαλιστικό φυσικά, αλλά και ο διορισμός των μελών του ΕΣΡ, για τα οποία το Μέγαρο Μαξίμου επιζητά τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Πιο πιθανόν είναι πάντως να υπάρξει μια κάποια συνεννόηση στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, εφόσον βέβαια ο Α. Τσίπρας ανοίξει τη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα για τη συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη, επισημαίνουν όμως ότι είναι σημαντικό να συνομιλούν οι δύο πλευρές, παρά τις δεδομένες ιδεολογικοπολιτικές διαφωνίες.

Για εθιμοτυπική συνάντηση κάνουν λόγο και στη Συγγρού, σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό την ανησυχία του για την πορεία της χώρας και θα ξεκαθαρίσει εξ αρχής πως η ΝΔ δεν θα δώσει στην κυβέρνηση συναίνεση a la carte.