​Κάλυψη στον γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά - Παπαδόπουλο, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τον διορισμό συγγενών του στο Δημόσιο, παρείχε η εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου Ράνια Σβίγκου.

Η κα Σβίγκου, αφού επιτέθηκε στους δημοσιογράφους, κατηγορώντας τους ότι κάνουν ότι κάνουν στον πρώην ράπερ του ΣΥΡΙΖΑ για χάρη της… τηλεθέασης, χρησιμοποίησε το επιχείρημα του κ.Σχινά- Παπαδόπουλου, ότι δεν πρόκειται για…. μόνιμους διορισμούς αλλά για προσωρινές θέσεις!

«Υπάρχει ειδικός νόμος από το 1991 με βάση τον οποίο τοποθετούνται στα πολιτικά γραφεία των υπουργών και των υφυπουργών προσωρινοί μετακλητοί υπάλληλοι και ειδικοί σύμβουλοι. Πρόκειται για πολιτικές και όχι υπηρεσιακές θέσεις, προσλαμβάνονται από τους αντίστοιχους υπουργούς, η θητεία τους λήγει αυτοδικαίως με τη θητεία του υπουργού ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο αποφασίσει ο υπουργός», είπε σε παρέμβαση της στην τηλεοπτική εκπομπή «ΣΚΑΙ στις 6»,η κα Σβίγκου, τονίζοντας ότι ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δεν προέβη σε διορισμούς.

Η ίδια διευκρίνισε ότι πρόκειται για προσωρινές θέσεις, «όπου όλοι οι υπουργοί, από την ψήφιση αυτού του νόμου, διορίζουν άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης τους», λέγοντας μάλιστα ότι «ότι πολλά από αυτά τα άτομα δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ».

Η κα Σβίγκου επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι είχε 51 συμβούλους στο υπουργείο του. «Και μιλάτε για δήθεν διορισμούς του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτήθηκε.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ακόμη για «στοχοποίηση ενός νέου ανθρώπου» και «σταύρωση ενός παιδιού 28 ετών για τα νούμερα της τηλεθέασης».

Δείτε επίσης:

Παραδέχεται τα ρουσφέτια ο Ιάσονας του ΣΥΡΙΖΑ– ΝΕΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ

Ο Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ απαντά για τους διορισμούς της μάνας και της αδελφής του

Ο Χατζηνικολάου τρολάρει τον ράπερ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ρουσφέτια– ΒΙΝΤΕΟ

Εξοργίστηκαν οι Βρυξέλλες με τους διορισμούς της κυβέρνησης –Δείτε ΒΙΝΤΕΟ