​Σαρωτικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο ανακοινώσε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κουρουμπλής είπε πως θα σπάσουν όλες οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες και όχι μόνο η Β’ Αθηνών, τονίζοντας πως κατά την άποψη του «δεν θα πρέπει να υπάρξουν περιφέρειες με πάνω από 6 βουλευτές».

Ο υπουργός είπε ότι ο εκλογικός νόμος θα έρθει μέσα στο 2016, ενώ χαρακτήρισε τις μεγάλες περιφέρειες ως «τα μεγαλύτερα εκκολαπτήρια διαφθοράς».

Ο κ.Κουρουμπλής τόνισε ότι στο τραπέζι θα μπουν η θητεία των βουλευτών και το μπόνους των 50 εδρών.

Ο ίδιος εκτίμησε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, καθώς – όπως είπε - είναι ισχυρότατη η πολιτική συνοχή της κυβέρνησης τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

«Εμείς ως κυβέρνηση δεν θέλουμε εκλογές. Δεν χρειάζεται εκλογές η χώρα, δουλειά χρειάζεται και μεταρρυθμίσεις. Αλλά και κανείς από την αντιπολίτευση δεν έχει το κουράγιο να ζητήσει εκλογές. Αλλά αφού λένε στη ΝΔ ότι είναι πρώτο κόμμα, ας μας ζητήσουν εκλογές» πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι το 18μηνο, εντός του οποίου μπορούν να γίνουν εκλογές με λίστα, ξεκινά από τότε που έγιναν οι τελευταίες εκλογές με σταυρό, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2015 και όχι από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας για το ασφαλιστικό, ο υπουργός επανέλαβε ότι «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης ε��ναι να μην μειωθούν οι συντάξεις, επιρρίπτοντας ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την σημερινή κατάσταση των Ταμείων. «Τοποθετούσαν προέδρους στα ασφαλιστικά ταμεία οι οποίοι έπαιζαν τα αποθεματικά τους στο Χρηματιστήριο και αγόραζαν σάπιες μετοχές. Κανείς από αυτούς δεν πήγε φυλακή»,κατήγγειλε ο κ.Κουρουμπλής

Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε να σχολιάσε τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν μπροστά τη ��Δ. «Οι δημοσκοπήσεις είναι τόσο αξιόπιστες, όσο και στις προηγούμενες μετρήσεις τους. Όχι μόνο δεν έπεσαν μέσα, αλλά υπηρετούσαν συγκεκριμένες επιλογές. Δεν σχολιάζω αναξιόπιστους θεσμούς» τόνισε .