Ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονας Σχινάς - Παπαδόπουλος, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τον διορισμό συγγενών του στο Δημόσιο, άφησε… ήσυχους τους προγόνους του, και προέβη σε διορθωτική ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων και όχι για διορισμούς».

Σύμφωνα με τον πρώην ράπερ του συγκροτήματος «Salto Mortal», «οι μόνοι διορισμοί που ο ΣΥΡΙΖΑ ��ατάφερε να κάνει στο δημόσιο στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του είναι οι απολυμένοι της κυβέρνησης Σαμαρά».

Ο κ.Ιάσονας Σχινάς–Παπαδόπουλος εξαπέλυσε παράλληλα νέα επίθεση στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας πως οι συγγενείς του δεν διορίστηκαν... μόνιμα στο δημόσιο, αλλά- όπως λέει -πρόκειται για «τοποθετήσεις ορισμένου χρόνου και έχουν ημερομηνία λήξης την εκάστοτε εκλογική διαδικασία».

Ο ίδιος επανέλαβε πως είναι απολύτως θεμιτή, η τοποθέτηση ανθρώπων που αγωνίστηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουν σε αυτό το κόμμα, σε θέσεις του Δημοσίου!

Ολόκληρο το κείμενο του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ:

"Το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος, που με αφορμή την οικογένεια μου επιχειρεί να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργήσει την αίσθηση στη κοινή γνώμη πως εν τέλει είμαστε όλοι "το ίδιο", με υποχρεώνει να τοποθετηθώ για ένα ζήτημα κατ αρχήν πολιτικό, το οποίο επιχειρείται να εμφανιστεί προσωπικό. Οφείλουμε λοιπόν να επαναφέρουμε τον ορθό λόγο απέναντι στο λαϊκισμό, την σπέκουλα και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Η υπόθεση της διαχείρισης-μετασχηματισμού του κράτους, είναι μια κουβέντα που - λόγω της μεταπολιτευτικής εμπειρίας και του πελατειακού κράτους που δόμησαν τα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού- αποτελεί ταμπού για τη κοινωνία. Σε αυτήν και μόνο, όπως και στους νέους που στήριξαν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ είμαι υποχρεωμένος να δώσω μια απάντηση και αυτό θα κάνω.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μερικά πράγματα. Οι μόνοι διορισμοί που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κάνει στο δημόσιο στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του είναι οι απολυμένοι της κυβέρνησης Σαμαρά και αυτό μετά από αγώνες του λαού και σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του αμιγώς κυβερνητικού μηχανισμού, οφείλω να είμαι ξεκάθαρος. Θεωρώ προφανή και απολύτως θεμιτή την τοποθέτηση σε αυτόν, ανθρώπων που πιστεύουν στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το έχουν επεξεργαστεί, παλεύουν για αυτό και έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να το φέρουν εις πέρας.

Τα ΦΕΚ τοποθέτησης προσώπων λοιπόν που οι δημοσιογράφοι της διαπλοκής έφεραν στο προσκήνιο και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ονόματα μελών της οικογενείας μου δεν είναι τίποτα περισσότερο από τοποθετήσεις ορισμένου χρόνου και έχουν ημερομηνία λήξης την εκάστοτε εκλογική διαδικασία γιατί πολύ απλά πρόκειται για πολιτικές-μετακλητές θέσεις (οι οποίες έχουν μειωθεί κατά 25% από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) και όχι για μόνιμους διορισμούς σε κάποια υπηρεσία ή οργανισμό. Κανένας διορισμός λοιπόν, κανένα ρουσφέτι. Είναι σαφές πως τον στενό κυβερνητικό σχεδιασμό καλούνται να υλοποιήσουν και να στηρίξουν άνθρωποι που χαίρουν της πολιτικής και προσωπικής εμπιστοσύνης του εκάστοτε υπουργού και του πρωθυπουργού. Εκτός εάν όσοι σήμερα καταγγέλλουν έχουν την απαίτηση ��α παραμείνουν οι δικοί τους ΕΚΛΕΚΤΟΙ στα κυβερνητικά επιτελεία την στιγμή που βάζουν τρικλοποδιές σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης.

Αλλά να είμαστε καθαροί χωρίς μισόλογα, οι ίδιοι που μέσα στην κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού επιτάσσουν την αποπολιτικοποίηση του κράτους αξιώνουν τώρα και την αποκομματικοποίηση της ίδιας της κυβέρνησης αναζητώντας νέους Παπαδήμους που θα διατηρήσουν την πρότερη κατάσταση.

Ως εκ τούτου για το μόνο λόγο που οφείλω να απολογηθώ, είναι που δεν πρόλαβα να ανοίξω εγώ, να ανοίξουμε εμείς αυτή τη κουβέντα για το τι σημαίνει κράτος, τι πολιτική και τη συνέπεια.

Στον κιτρινισμό και στην σπέκουλα ο ρόλος της Αριστεράς και της νεολαίας είναι ν�� σηκώνει τείχη...

Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος

Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ"

(Μια διευκρίνιση, παρακαλώ: Ο ρόλος της Αριστεράς και της νεολαίας είναι να σηκώνουν τείχη μόνο για τους… μόνιμους διορισμούς; Στις τοποθετήσεις ορισμένου χρόνου τι θα κάνουν; την πάπια; Δεν είναι ρουσφέτι το βόλεμα με ημερομηνία λήξης;)

Εκνευρισμός στο Μαξίμου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα του Ιάσονα πάντως έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο Μαξίμου. Η κίνηση του γραμματέα Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει το αγωνιστικό παρελθόν της οικογενείας του, θεωρώντας προφανώς ό��ι αυτό δικαιολογεί αυτομάτως να διορίζονται συγγενικά του πρόσωπα στο δημόσιο, ως «δικαίωση» τρόπον τινά, δεν άρεσε καθόλου στους κύκλους του πρωθυπουργού, γι' αυτό και ο κ.Σχινάς προσπάθησε με την δεύτερη ανακοίνωση να τα μαζέψει.

Το αν οι παραπάνω εξηγήσεις του κ.Παπαδόπουλου καθησύχασαν ή όχι το Μέγαρο Μαξίμου θα φανεί τις επόμενες ώρες ....

Δείτε επίσης:

Ο Χατζηνικολάου τρολάρει τον ράπερ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ρουσφέτια– ΒΙΝΤΕΟ

Εξοργίστηκαν οι Βρυξέλλες με τους διορισμούς της κυβέρνησης –Δείτε ΒΙΝΤΕΟ