​Την σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η κατάθεση της τροπολογίας από την κυβέρνηση, κατά την κύρωση της σύμβασης με τον Καναδά, με την οποία αυξάνονται κατά δύο τα μέλη του ΕΣΡ.

«Θεωρούμε ότι η τροπολογία για να συμπεριληφθούν και άλλα πρόσωπα από άλλα κόμματα της Βουλής θωρακίζει το ΕΣΡ» υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς, ο οποίος κατέθεσε την τροπολογία μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλο.

Στο ίδιο πνεύμα ο πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης υποστήριξε ότι «η τροπολογία αποσκοπεί στη συναίνεση».

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για ένα πρωτοφανές παζάρι που έχει σαν στόχο αντί να μπουν οι καταλληλότεροι στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, να μπουν εκπρόσωποι των κομμάτων και κατά προτίμηση αυτοί που συμφωνούν με την κυβέρνηση.

Δριμεία κριτική στην τροπολογία άσκησε όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας ο οποίος έκανε λόγο για «γύφτικο παζάρι του αισχίστου είδους» και διευκρίνισε ότι η ΝΔ δεν συναινεί. «Κανένα περιθώριο συναίνεσης, η ΝΔ σε τέτοιες διατάξεις ντροπής δεν έχει καμία πρόθεση να συναινέσει», ξεκαθάρισε.

Ο κ.Δένδιας άσκησε κριτική και για το γεγονός ότι η τροπολογία περιέχεται σε άσχετη σύμβαση.

Αρνητικό στην τροπολογία εμφανίστηκε και το Ποτάμι με τον Γ.Αμυρά να επισημαίνει ότι το ΕΣΡ είναι "κομπάρσος" στο ζήτημα των αδειών, ενώ ο Θ. Παπαθεοδώρου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη χαρακτήρισε το περιεχόμενό της "πρόχειρο και παιδαριώδες".

«Ο αριθμός δεν αρκεί για τους μνηστήρες και έρχεστε να αυξήσετε τα μέλη του ΕΣΡ. Ψηφίζουμε παρών» τόνισε από την πλευρά του ΚΚΕ ο Μ. Συντυχάκης.

«Θετική» χαρακτήρισε όμως την θέση του κόμματός του ο Δ.Καραβέλλας από την Ένωση Κεντρώων.

Ο Ι.Γκιόλας από τον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι οι άσχετες τροπολογίες δεν είναι από τις ευτυχέστερες στιγμές, αλλά συμπλήρωσε ότι μετά από 2,5 μήνες δεν μπορεί να παραμείνει ακέφαλο το ΕΣΡ .

Για "ομερτά" κατά της Χρυσής Αυγής μίλησε ο βουλευτής της Ε. Καρακώστας ο οποίος ανακοίνωσε ότι το κόμμα του ψηφίζει "παρών".

Το ΠΑΣΟΚ είχε καταγγείλει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση για την συγκρότηση του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου. Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση αλά καρτ και ζήτησε να γίνει συζήτηση για το σύνολο των ανεξάρτητων αρχών με βάση τα προσόντα των υποψήφιων που θα τις στελεχώσουν.

Η ΝΔ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία και λίγο αργότερα διακόπηκε η συνεδρίαση.
Προτού διακοπεί η συνεδρίαση, προκειμένου να διεξαχθεί αύριο Τρίτη ονομαστική ψηφοφορία τον λόγο έλαβε και πάλι ο κ. Παππάς, ο οποίος κάλεσε την αντιπολίτευση να επιδείξει συναίνεση στο ζήτημα. «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR, ΒΟΥΛΗ