Σκληρή επίθεση στη ΝΔ με αφορμή την ανακοίνωση των δύο αντιπροέδρων του κόμματος εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η τοποθέτηση του ακροδεξιού Άδωνι Γεωργιάδη και του νεοφιλελεύθερου Κ. Χατζηδάκη στις θέσεις των αντιπροέδρων της ΝΔ δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τον πολιτικό προσανατολισμό της νέας ηγεσίας του κ. Μητσοτάκη» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.
Όσον αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η μακρόχρονη διαδρομή του στην πολιτική, από την εποχή του ΛΑΟΣ ως την ένταξη του στη ΝΔ επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά, έχει δώσει άπειρα δείγματα γραφής που μόνο αποδομούν το μετριοπαθές και ευρωπαϊκό προφίλ που προσπαθεί διακαώς να χτίσει η νέα ηγεσία της ΝΔ».
Από την άλλη πλευρά, η ανάθεση στον Κωστή Χατζηδάκη της ευθύνης για το πρόγραμμα της ΝΔ, αποτελεί σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «εγγύηση για την προσήλωση στις πιο ακραίες επιταγές της νεοφιλελεύθερης ατζέντας, που έχουν ως προμετωπίδα την αποδόμηση του κράτους πρόνοιας και την εξόντωση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδω��, στις οποίες ομνύει με το δικό του ακροδεξιό στυλ και ο έτερος αντιπρόεδρος».
«Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, που συμβολίζει το «νέο» ξεκίνημα της ΝΔ, φτιαγμένο με τα πιο παλιά και φθαρμένα υλικά» καταλήγει η ανακοίνωση.